Ελλαδα

«Θυσιάστηκε σαν μάρτυρας αυτής της ιδεολογίας» λέει δακρυσμένος ο πατέρας του Ιωνά Καρούση

Η κηδεία του 26χρονου θα τελεστεί αύριο Σάββατο στο ελληνορθόδοξο κοιμητήριο στην Πύλη του Προφήτη Δαβίδ

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

«Θυσιάστηκε σαν μάρτυρας αυτής της ιδεολογίας» λέει δακρυσμένος ο πατέρας του Ιωνά Καρουσή - Η κηδεία του 26χρονου θα τελεστεί αύριο Σάββατο στο ελληνορθόδοξο κοιμητήριο στην Πύλη του Προφήτη Δαβίδ

Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια του Ιωνά Καρούση, ο οποίος δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια τρομοκρατικής επίθεσης στη Γιάφα του Τελ Αβίβ.

Μιλώντας στο Open o Δημήτρης Καρούσης, πατέρας του 26χρονου Ιωνά που δολοφονήθηκε στο Τελ Αβίβ, ανέφερε ότι ο γιος του πίστευε πάντα στην ειρήνη και την αγάπη και πως «θυσιάστηκε σαν μάρτυρας αυτής της ιδεολογίας».

«Θυσιάστηκε σαν μάρτυρας αυτής της ιδεολογίας» λέει δακρυσμένος ο πατέρας του Ιωνά Καρούση

«Ο Ιωνάς πάντα πίστευε ότι υπάρχει ο δρόμος της ειρήνης και της αγάπης, ακόμα και για τους εχθρούς. Πίστευε πολύ στο ιδεολογικό μήνυμα του Χριστού, πίστευε ότι είναι αυτό που μπορεί να φέρει κοντά όλους τους ανθρώπους. Αυτή η αγάπη και η πίστη. Δυστυχώς, το παιδί μου θυσιάστηκε σαν μάρτυρας αυτής της ιδεολογίας», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Είμαι εδώ με τους φίλους του γιου μου. Είναι όλοι όχι απλώς συντετριμμένοι... όλοι τον αγαπούσαν. Δεν είχε ούτε ένα εκατοστό κακίας μέσα του. Ο Ιωνάς αντανακλούσε παντού αγάπη, θέρμη και φως. Αυτόν βρήκαν να χτυπήσουν τα καθάρματα αυτά;».

«Ήλπιζα ότι η επόμενη φορά που θα πάω στο Ισραήλ θα ήταν για κάτι πιο χαρούμενο. Ίσως για την αποφοίτησή του ή για τον γάμο του, δεν ξέρω», τόνισε από την πλευρά του ο νονός του 26χρονου.

Η κηδεία του Ιωνά Καρούση θα τελεστεί αύριο Σάββατο στις 12:00 στο ελληνορθόδοξο κοιμητήριο στην Πύλη του Προφήτη Δαβίδ ή Πύλη Σιών, στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ.