Ελλαδα

Επαναπατρίστηκαν 60 Έλληνες και Κύπριοι που είχαν εγκλωβιστεί στον Λίβανο

Συγκινητικές εικόνες από την άφιξη του ελληνικού C-130

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Επαναπατρίστηκαν 60 Έλληνες και Κύπριοι που είχαν εγκλωβιστεί στον Λίβανο - Συγκινητικές εικόνες από την άφιξη του ελληνικού C-130

Στην Ελλάδα έφτασε λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι της Πέμπτης, το αεροσκάφος C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο είχε απογειωθεί νωρίτερα από την Βηρυτό στο πλαίσιο της πρώτης επιχείρησης επαναπατρισμού Ελλήνων και Κύπριων πολιτών, από τον Λίβανο. Νωρίτερα, στις 13.30 το μεσημέρι το C-130 προσγειώθηκε στη Λάρνακα.

Με θερμά λόγια αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επιτυχή επιχείρηση του υπ. Άμυνας για απεγκλωβισμό Ελλήνων και Κυπρίων από τον Λίβανο.

«Και μιας και μιλάμε για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, με χαρά ενημερώθηκα ότι η αποστολή την οποία ανέλαβε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να μεταφέρουμε με ασφάλεια Έλληνες και Κύπριους συμπολίτες μας από το αεροδρόμιο της Βηρυτού, ολοκληρώθηκε, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι σε θέση να μπορούν να φέρουν εις πέρας τέτοιες αποστολές, όπου χρειαστεί, και πάνω απ’ όλα να προστατεύουμε τους συμπολίτες μας, Έλληνες και Κυπρίους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μεσημέρι, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο X πως πραγματοποιήθηκε απεγκλωβισμός από τη Βηρυτό 38 Κυπρίων και 22 Ελλήνων με αεροσκάφος C-130.

Εικόνες από την άφιξη των Ελλήνων των Ελλήνων και Κύπριων που επαναπατρίστηκαν από τη Βηρυτό