Ελλαδα

Πρόστιμο 100.000 ευρώ στον άνδρα που σκότωνε αδέσποτα ζώα στον Βόλο

Συνελήφθη ο 31χρονος - Το χρονικό της υπόθεσης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρόστιμο 100.000 ευρώ στον άνδρα που σκότωνε αδέσποτα ζώα στον Βόλο
Πρόστιμο 100.000 ευρώ στον άνδρα που σκότωνε αδέσποτα ζώα στον Βόλο © Glomex/mega

Πρόστιμο 100.000 ευρώ στον άνδρα που σκότωνε αδέσποτα ζώα στον Βόλο - Συνελήφθη ο 31χρονος - Το χρονικό της υπόθεσης

Πρόστιμο 100.000 ευρώ επιβλήθηκε στον 31χρονο δράστη των δυο δολοφονιών αδέσποτων ζώων στον Βόλο. Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σε βάρος του 31χρονου από το Βόλο οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς, αλλά και ξεχωριστή δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4lvoktg5gcp)

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Μετά από μεθοδική και συνδυαστική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ταυτοποιήθηκε και εντοπίστηκε ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο δράστης, με χρήση αιχμηρού αντικειμένου, βραδινές ώρες της 30-09-2024 στον Βόλο, θανάτωσε –1- γάτα, ενώ επιπλέον, θανάτωσε –1- σκύλο, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μεταμεσονύχτιες ώρες της 25-09-2024 σε σημείο της πόλης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4ldxur23bxl)

Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν χθες (2-10-2024) το απόγευμα και από την κατοχή του κατασχέθηκαν τα κάτωθι:

  • ρουχισμός που φορούσε την 30-09-2024 κατά την θανάτωση της γάτας & μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -2,16- γραμμαρίων,
  • -1- πτυσσόμενο μαχαίρι και -1- ακόμη μαχαίρι, για τα οποία συνελήφθη, στα όρια του αυτοφώρου, και σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Επιπλέον, κατά τον Σεπτέμβριο του 2024, ο δράστης, ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο (modus operandi), θανάτωσε -4- ακόμη γάτες και τραυμάτισε -3- με αιχμηρό αντικείμενο, στον κεντρικό ιστό της πόλης του Βόλου.

Σε βάρος του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους –100.000- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, για τις περιπτώσεις θανάτωσης και τραυματισμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Συνελήφθη ο 31χρονος που σκότωνε αδέσποτα στον Βόλο - Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αναγνωρίστηκε στο βιντεοληπτικό υλικό που είχε στα χέρια της η αστυνομία, από ένα χαρακτηριστικό σημάδι στο πρόσωπο.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έρευνα από την ΕΛΑΣ, που εντόπισε τα ρούχα που φορούσε κατά το μαχαίρωμα μίας γάτας, μικροποσότητα χασίς και ένα μαχαίρι.

Σήμερα, αναμένεται να παρουσιαστεί στο Αυτόφωρο για τα αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών και του μαχαιριού.

Πιστεύεται, ότι είναι το ίδιο άτομο που μαχαίρωσε σκύλο στην οδό Σπυρίδη στον Βόλο, αν και δεν υπάρχει βίντεο από το συγκεκριμένο περιστατικό. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι τώρα, έχουν υποβληθεί πέντε επίσημες καταγγελίες στην αστυνομία για επιθέσεις με μαχαίρι σε ζώα, κυρίως γάτες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.