Ελλαδα

Μανούσος Μανουσάκης: Δεν υπάρχει γειτονιά, παρέα, δεν υπάρχει κουτσομπολιό

Ο σκηνοθέτης για την αύξηση των περιστατικών βίας μεταξύ ανηλίκων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Μανούσος Μανουσάκης για τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων και τη βία στην ελληνική κοινωνία

Ο Μανούσος Μανουσάκης πήρε θέση για τα - με αυξανόμενη αγριότητα - περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων, υπογραμμίζοντας ότι σήμερα «όλη η κοινωνία εκφράζεται πιο βίαια». 

«Η έξαρση αυτή της βίας στην κοινωνία μας δεν είναι μόνο στο σχολείο. Είναι παντού. Όλη η κοινωνία εκφράζεται πιο βίαια», δήλωσε ο Μανούσος Μανουσάκης στην ΕΡΤ και πρόσθεσε: 

«Η επαγγελματική κοινότητα είναι πολύ πιο βίαιη, είναι πολύ πιο αρπακτική. Όλη η κοινωνία είναι ο συνδετικός ιστός της κοινωνίας διαρρηγνύεται. Δεν υπάρχει γειτονιά, δεν υπάρχει παρέα, δεν υπάρχει κουτσομπολιό. Αντικαθίσταται το κουτσομπολιό από τα κοινωνικά δίκτυα. Η υγιής αυτή η συνήθεια του κουτσομπολιού που εκτονωνόσουν και οι φίλοι σου, με την παρέα σου δίπλα και ήξερες το πρόβλημα του ενός δεν υπάρχει πια (…) Έλειπε ένα πιάτο φαΐ και πήγαινες στο διπλανό σπίτι και πήγαινες ένα και όλοι ήταν μια συνδεδεμένη οντότητα. Αλλά αυτό είναι η εξέλιξη της κοινωνίας γενικά. Τα παιδιά δεν φύτρωσαν ξαφνικά, οι έφηβοι δεν φύτρωσαν από κάπου, δημιουργήθηκαν μέσα από αυτό το ίδιο σύστημα».

Μανούσος Μανουσάκης: «Δεν είναι μόνο η βία, υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα»

«Υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα. Υπάρχουν παιδιά που κερδίζουν στους διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας. Υπάρχουν καθηγητές που ετοιμάζουν παιδιά για τους διαγωνισμούς ρομποτικής. Υπάρχουν καθηγητές αφοσιωμένοι στο λειτούργημά τους. Και υπάρχουν και παιδιά που προκόβουν. Δεν είναι η πλειονότητα αυτό το οποίο βλέπουμε (…) Εμείς μιλάμε γι’ αυτό το πράγμα επειδή είναι αυτό που μας απασχολεί και απειλεί. Διότι αυτό που απειλεί δεν είναι μόνο το σήμερα. Αυτά τα παιδιά δεν πρόκειται να σπουδάσουν. Τι δουλειά θα κάνουν; Θα μπούνε μέσα στο οργανωμένο έγκλημα; Πώς θα επιβιώσουν όταν τελειώσει;», κατέληξε σκηνοθέτης. 

Διαβάστε επίσης → Πώς θα μπει «φρένο» στη βία ανηλίκων - Το σχέδιο για τον «αφοπλισμό» τους