Ελλαδα

Μενίδι: Συνελήφθη 40χρονος που είχε στην κατοχή του χειροβομβίδες και σφαίρες

Ο οπλισμός μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ανάλυση

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2 αστυνομικοι
© ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Ο δράστης στο Μενίδι προσπάθησε να ξεφορτωθεί τον οπλισμό του πριν συλληφθεί από την Αστυνομία

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια μεταφέρεται ο βαρύς οπλισμός τον οποίο προσπάθησε να «ξεφορτωθεί» ένας 40χρονος άνδρας όταν είδε μια τυχαία περιπολία της αστυνομίας να κινείται προς το μέρος του, σε δρόμο του Μενιδίου.

Ο δράστης, πέταξε δύο χειροβομβίδες, έξι πυροκροτητές και 50 φυσίγγια στο έδαφος και άρχισε να τρέχει με τους αστυνομικούς να τον προλαβαίνουν και να του περνούν χειροπέδες. Ο ίδιος προς το παρόν, αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τον βαρύ οπλισμό παρά το γεγονός πως οι αστυνομικοί που τον καταδίωξαν τον είδαν να πετά τα αντικείμενα στο δρόμο.

Πρόκειται για έναν 40χρονο άνδρα, Αλβανικής καταγωγής, του οποίου το παρελθόν έχει μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών. Ο οπλισμός μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια προς αναζήτηση γενετικού υλικού ή αποτυπωμάτων, όπως επίσης και μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας. Από το τηλέφωνο οι αστυνομικοί ελπίζουν να διαπιστώσουν εάν πρόκειται για έναν «μεταφορέα» έναν άνθρωπο που απλώς παρέλαβε τα αντικείμενα για να τα παραδώσει σε συγκεκριμένο πρόσωπο ή εάν προσπαθούσε να τα ξεφορτωθεί ή εάν ήθελε να τα πουλήσει.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που χειρίζονται την υπόθεση, αναμένουν τα πρώτα εργαστηριακά αποτελέσματα προτού προχωρήσουν σε οποιαδήποτε εκτίμηση. Η τυχαία συνάντηση φαίνεται πως έβγαλε… λαβράκι για τους αστυνομικούς, οι οποίοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο 40χρονος να ήθελε απλώς να ξεφορτωθεί τον οπλισμό φοβούμενος κάποια έφοδο της αστυνομίας βλέποντας πως το τελευταίο χρονικό διάστημα οι έρευνες στη Δυτική Αττική έχουν ενταθεί.

Επίσης εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να σχετίζεται με κυκλώματα ανθρώπων της νύχτας και να πρόκειται για παρεμφερή υπόθεση με αυτή προ ολίγων εβδομάδων όπου σε γειτονική περιοχή συνελήφθη νεαρός, σεσημασμένος, που μετέφερε για λογαριασμό γνωστού νονού της νύχτας χειροβομβίδες και πιστόλι. Εξετάζεται εάν οι δύο περιπτώσεις σχετίζονται μεταξύ τους ή εάν πρόκειται για άσχετα περιστατικά. Αύριο Πέμπτη το πρωί, ο 40χρονος, αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Αθηνών κατηγορούμενος για παραβάσεις του νόμου «Περί Όπλων».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.