Ελλαδα

Κακοκαιρία: Έρχεται η Cassandra από Παρασκευή

Ποιες περιοχές θα επηρεάσει - Η ανάρτηση Κολυδά

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Κακοκαιρία: Έρχεται η Cassandra από Παρασκευή 

Η κακοκαιρία «Cassandra» αναμένεται να επηρεάσει την χώρα μας από την Παρασκευή, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτηση στο «X» τονίζει πως η κακοκαιρία «Cassandra» θα «χτυπήσει» την Πέμπτη στην κεντρική Μεσόγειο και από Παρασκευή θα επηρεάσει την χώρα μας. Μάλιστα, τα φαινόμενα την Παρασκευή θα είναι και τοπικά ισχυρά σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο, ενώ το Σάββατο θα βρέξει και στην κεντρική Ελλάδα, όπως και σε Μακεδονία, Θράκη και ακολούθως στο ΒΑ Αιγαίο.

Κολυδάς: Από το μεσημέρι της Παρασκευής η Cassandra στη χώρα μας

«Βαρομετρικό χαμηλό σχηματίζεται στον Κόλπο της Γένοβας την Πέμπτη το οποίο θα επηρεάσει την Ιταλία και τις χώρες των Βορειοδυτικών Βαλκανίων με ισχυρές βροχές , ενισχυμένους ανέμους και coastal events. H κακοκαιρία έλαβε την ονομασία #Cassandra και θα κινηθεί Α-ΒΑ» αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς και προσθέτει:

«Στη χώρα μας θα επηρεαστούν από το μεσημέρι της Παρασκευής αρχικά το Βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος και έως το βράδυ τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά και η βορειοδυτική Πελοπόννησος, με φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους ισχυρά».

«Η θερμοκρασία θα ανέβει πρόσκαιρα αυτή την εβδομάδα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα πέσει πάλι και δεν θα απέχει πολύ από τα κανονικά επίπεδα» τονίζει ο μετεωρολόγος.