Ελλαδα

Οι γραμμές επικοινωνίας για τους Έλληνες που θέλουν να εγκαταλείψουν τον Λίβανο

Σύσκεψη στο υπουργείο Άμυνας - Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι γραμμές επικοινωνίας για τους Έλληνες που θέλουν να εγκαταλείψουν τον Λίβανο
Φωτογραφία Αρχείου © EUROKINISSI

Οι γραμμές επικοινωνίας για τους Έλληνες που θέλουν να εγκαταλείψουν τον Λίβανο - Σύσκεψη στο υπουργείο Άμυνας - Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ

Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, ενεργοποιείται η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να παρασχεθεί συνδρομή προς Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να αναχωρήσουν από το Λίβανο.

Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ τονίζει ότι οι Έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Προξενικό Γραφείο της πρεσβείας της Ελλάδας στη Βηρυτό, στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης (+961) 71 593659 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-mail: grcon.bei@mfa.gr

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στα κάτωθι τηλέφωνα επικοινωνίας του υπουργείου Εξωτερικών: (+30) 210-3681350 και (+30) 210-3681730.

Σύσκεψη στο υπουργείο Άμυνας: Σε ετοιμότητα πλοία και αεροσκάφη για εκκένωση Ελλήνων από τον Λίβανο

Εν όψει της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπό τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Μάλιστα δόθηκε εντολή ετοιμότητας σε αεροσκάφη C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας και μεταγωγικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, έδωσε η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, προκειμένου να συμμετάσχουν σε επιχείρηση εκκένωσης Ελλήνων πολιτών

Συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας έχει προγραμματιστεί για τις 16:30 σήμερα (2.10) υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

Tο Υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτηση του στο Χ, «καταδικάζει την ιρανική επίθεση εναντίον του Ισραήλ δηλώνει ότι πρόκειται για σοβαρή κλιμάκωση, που διευρύνει την απειλή για την ασφάλεια της περιοχής, και επαναβεβαιώνει ότι η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό των πολιτών του Ισραήλ και στο δικαίωμά τους να ζουν με ασφάλεια».

Στην αποψινή ατζέντα αναμένεται να βρεθεί και το μεταναστευτικό, αφού με τις σειρήνες του πολέμου να χτυπούν στην ευρύτερη περιοχή, υπάρχει ενδεχόμενο μεταναστευτικών ροών από τον Λίβανο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.