Ελλαδα

Συναυλία για Τέμπη-Nίκος Πλακιάς: 18 οικογένειες διαφωνήσαμε με τη δήλωση Καρυστιανού

Οι αντιδράσεις των καλλιτεχνών

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συναυλία για Τέμπη: 18 οικογένειες διαφωνήσαμε με τη δήλωση Καρυστιανού, λέει ο Νίκος Πλακιάς
Φωτογραφία Αρχείου © EUROKINISSI

Συναυλία για Τέμπη-Nίκος Πλακιάς: 18 οικογένειες διαφωνήσαμε με τη δήλωση Καρυστιανού - Οι αντιδράσεις των καλλιτεχνών 

Αντιδράσεις προκαλεί η συναυλία για τα Τέμπη που θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο στις 11 Οκτωβρίου, καθώς συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας εκφράζουν την αντίθεσή τους στο αντίτιμο των 15 ευρώ για το εισιτήριο εισόδου.

Η συναυλία διοργανώνεται από τον σύλλογο «Τέμπη 2023», και όπως αναφέρει ο Νίκος Πλακιάς, ο πατέρας των των διδύμων κοριτσιών που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα των Τεμπών, στην ανάρτησή του «διαφωνήσαμε μέχρι τώρα 18 οικογένειες με αναρτήσεις στα social ο καθένας με την άποψη του. Καμία οικογένεια δεν βγήκε να συμφωνήσει με την δήλωση της προέδρου ούτε καν τα μέλη του συλλόγου που λέει ότι έχει. Δεν σας βάζει σε ερωτήματα;».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4kml9ybdzzt)

Η ανάρτηση του Νίκου Πλακιά

«Κάπου εδώ πρέπει να πω την απορία μου: Όταν μπήκα στο Χ ήξερα πάνω κάτω τι θα αντιμετωπίσω Μια ερώτηση μόνο και δεν θα σας ξανά ενοχλήσω. Βλέπεται ότι έγινε μεγάλο θέμα για την συναυλία και το οικονομικό αντίτιμο που χρειάζεται κάποιος για να πάει. Διαφωνήσαμε μέχρι τώρα 18 οικογένειες με αναρτήσεις στα social ο καθένας με την άποψη του. Καμία οικογένεια δεν βγήκε να συμφωνήσει με την δήλωση της προέδρου ούτε καν τα μέλη του συλλόγου που λέει ότι έχει. Δεν σας βάζει σε ερωτήματα; Έτσι από περιέργεια ρωτάω. Δεν σας βάζει σε ερωτήματα; Τόσο απλά».

Απάντηση Καρυστιανού στις αντιδράσεις για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο

Για το θέμα πήρε θέση και η πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023» Μαρία Καρυστιανού, με ένα βίντεο που δημοσιοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Μαρία Καρυστιανού επισημαίνει πως το εισιτήριο αποφασίστηκε προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα που απαιτούνται μετά την απόφαση συγγενών των θυμάτων να απευθυνθούν σε δικαστήρια του εξωτερικού.

«Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο και τίποτα κρυφό σε αυτό που κάνουμε. Είμαστε διάφανοι και ξεκάθαροι και έχουμε αποδείξει πόσο πολύ μας ενδιαφέρει να πετύχει ο αγώνας μας», επισημαίνει.

Η κ. Καρυστιανού συνεχίζει ως εξής: «Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη συναυλία και να μαζέψουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε για τους δικαστικούς αγώνες του εξωτερικού, στους οποίους ως γνωστόν ο κ. Πλακιάς δεν συμμετέχει, όπως και οι οικογένειες που ακολουθούν τη νομική γραμμή την οποία θέλει και ο κ. Πλακιάς, αλλά δεν το κάναμε μόνο γι’ αυτό. Το κάναμε γιατί θέλαμε εκείνη τη μέρα όλοι να βγούμε να τραγουδήσουμε για τα παιδιά. Εκείνη τη μέρα θέλαμε η φωνή μας να φτάσει μέχρι ψηλά. Μία μέρα αγάπης, σύμπνοιας και ομαδικότητας και συλλογικότητας. Είναι κρίμα που αυτό αμαυρώνεται από κάποιους ανθρώπους που έχουν βιώσει τον ίδιο πόνο».

Οι αντιδράσεις των καλλιτεχνών

Ορισμένοι από τους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς στη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, παίρνουν θέση μετά την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ συγγενών των θυμάτων.

Θανάσης Παπακωνσταντίνου: «Θα συνεχίζω να τους στηρίζω έστω και αν μείνει μια μόνο οικογένεια»

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου πήρε θέση για τη συναυλία αναρτώντας το εξής: «Έχω δώσει το λόγο μου στους συμπολίτες- συγγενείς θυμάτων των Τεμπών, που ήρθαν σε επαφή μαζί μου εδώ και καιρό και μου ζήτησαν -τιμώντάς με έτσι-να έχω συμμετοχή σε συναυλία για τη στήριξη του δύσκολου αγώνα τους για δικαιοσύνη, ότι θα είμαι εκεί και θα τους στηρίξω, παρ’ ότι έχω απομακρυνθεί από τα συναυλιακά δρώμενα. Τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη-το γεγονός είναι πολύ φορτισμένο για να έχει κανείς αμφιβολίες- και θα συνεχίζω να τους στηρίζω είτε είναι όλοι μαζί, είτε μείνει έστω και μια μόνο οικογένεια. Είτε στο Καλλιμάρμαρο είτε οπουδήποτε αλλού».

Έχω δώσει το λόγο μου στους συμπολίτες- συγγενείς θυμάτων των Τεμπών, που ήρθαν σε επαφή μαζί μου εδώ και καιρό και μου...

Posted by Thanasis Papakonstantinou on Tuesday, October 1, 2024

Δεληβοριάς: Πηγαίνω στη συναυλία για τα Τέμπη χωρίς ούτε μία δεύτερη σκέψη

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε και ο Φοίβος Δεληβοριάς, ένας από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν αφιλοκερδώς στην εκδήλωση.

Πηγαίνω στην συναυλία για τα Τέμπη χωρίς ούτε μία δεύτερη σκέψη. Πηγαίνω για να στηρίξω όσες οικογένειες αποφάσισαν τον...

Posted by Φοίβος Δεληβοριάς/Foivos Delivorias on Tuesday, October 1, 2024

Σε ανάρτησή του, ο Φοίβος Δεληβοριάς σημειώνει: «Πηγαίνω στην συναυλία για τα Τέμπη χωρίς ούτε μία δεύτερη σκέψη. Πηγαίνω για να στηρίξω όσες οικογένειες αποφάσισαν τον δύσκολο και πολυέξοδο δρόμο της νομικής διεκδίκησης κι εδώ και στην Ευρώπη. Αγόρασα μάλιστα κι ο ίδιος έναν αριθμό εισιτηρίων για να υποστηριχθεί ο Σύλλογος, ο καθαρότερος δρόμος νομικά για να είναι όλα εντάξει και καθαρά.

»Με σεβασμό στις αντιρρήσεις  από άλλες οικογένειες, είμαι ταυτόχρονα απολύτως σίγουρος πως αν η συναυλία βοηθήσει σε κάποια πιθανή δικαίωση, θα δικαιωθούν κι εκείνοι και όλη η μελλοντική κοινωνία, που δικαιούται και ασφάλεια και λογοδοσία. Σε τελευταία ανάλυση, λοιπόν, πηγαίνω στη συναυλία και για το δικό μου το παιδί. Τα υπόλοιπα εκεί». 

Τάνια Τσανακλίδου: «Θα περιμένουμε να δημοσιευθούν οι διευκρινίσεις και τότε θα είμαι κι εγώ σε θέση να πάρω μια άλλη στάση»

Η Τάνια Τσανακλίδου μιλώντας στην εκπομπή «Buonjorno», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι δέχτηκε να λάβει μέρος στη συναυλία επειδή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ή υπόθεση των Τεμπών να περάσει στα ψιλά ή στη λήθη.

«Ευθυγραμμίζομαι απολύτως με τις δηλώσεις του Φοίβου Δεληβοριά και θα τραγουδούσα και για έναν, απλά περιμένω να βγει και το γραφείο παραγωγής να δώσει κάποια στοιχεία, ούτως ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά σε αυτή την ιστορία, γιατί εγώ είμαι πεπεισμένη ότι δεν υπάρχει σκιά. Αλλά φαντάζομαι ότι χρειάζεται να δημοσιευθεί κάτι, ούτως ώστε να είναι όλα όπως πρέπει να είναι.

-Εσάς σας είχαν ενημερώσει από τον σύλλογο ότι δεν είναι όλες οι οικογένειες μέλη του;

Το ήξερα βλέποντας κάποια αντιδικία που υπήρχε μεταξύ των γονέων και να σας πω, αυτοί οι άνθρωποι έχουν περάσει πάρα πολλά, δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν γι’ αυτό, κατανοώ την πίκρα τους, κατανοώ τον θυμό τους, κατανοώ τα πάντα. Θα περιμένουμε να δημοσιευθούν οι διευκρινίσεις και τότε θα είμαι κι εγώ σε θέση να πάρω μια άλλη στάση, αν και δεν νομίζω ότι είναι κάτι που μπορεί να με κλονίσει.

-Καταλαβαίνω όμως πως ο σκοπός ο δικός σας είναι να γίνει μία συναυλία στη μνήμη των θυμάτων, έτσι δεν είναι;

Ακριβώς, ακριβώς! Γιατί δεν πρέπει σε καμία περίπτωση υπόθεση των Τεμπών να περάσει στα ψιλά η στη λήθη».

Το εν λόγω απόσπασμα στο 13:45

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4l4g2zul375)

Τέμπη: Το δελτίο Τύπου για τη συναυλία

ΤΕΜΠΗ-Συναυλία μνήμης
Παρασκευή 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024
Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, ο σύλλογος συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, διοργανώνει μία μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στις ψυχές της 28ης Φεβρουαρίου του 2023. Μία νύχτα μνήμης με την ευχή και την παράκληση να γίνουμε ένα μέσα από τη μουσική και την αλληλεγγύη, να μην ξεχάσουμε και να μην ξεχαστούμε...

Μες στην κοιλάδα των Τεμπών έσβησαν οι φωνές 57 ανθρώπων. Μια ανείπωτη τραγωδία που ο νους προσπαθεί να συλλάβει, χωρίς τέλος. Ενάμιση χρόνο μετά, οι συγγενείς μιλούν με τη φωνή των θυμάτων και ενώνονται μέσα από τον πόνο και την απουσία προσκαλώντας μας όλες και όλους να γίνουμε κι εμείς η φωνή των αδικοχαμένων.

«Ένα γίναμε οι άνθρωποι στον πόνο, ένα και στην αδιανόητη σιωπή που αφήνει η απουσία... ένα στο μούδιασμα που ακολουθεί τα γεγονότα, ένα στην ευθύνη που ακόμη ψάχνει να βρει τη θέση της... Ο Νόμος που ενώνει τις ψυχές μας είναι αυτός της Μουσικής. Με ευγένεια ας σταθούμε και με την ευχή η ένωσή μας να φτάσει τον ουρανό και τα άστρα του όλα. Για όσο ζούμε και βαδίζουμε επάνω στις ράγες της δικής μας διαδρομής η μνήμη των αγαπημένων είναι ορόσημο για την κάθε μέρα μας...»

Στη συναυλία αυτή δίνουν το «παρών» σπουδαίοι καλλιτέχνες μέσα από το απόθεμα της ψυχής και της αγάπης τους. Όλοι αφιλοκερδώς, με μοναδικό στόχο την εξύμνηση της ζωής και την τιμή όσων αποκλείστηκαν βίαια από αυτή.

Φοίβος Δεληβοριάς - Κοινοί Θνητοί - Σωκράτης Μάλαμας
Θανάσης Παπακωνσταντίνου - Τάνια Τσανακλίδου

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου.
Μία βραδιά-προσκλητήριο, μία συναυλία ένωσης και ενθύμησης...

«Κανείς δε γύρισε πίσω... το γνωρίζουμε καλά. Αλίμονο, για όσους συνεχίζουν ξεχνώντας και παραβλέποντας. Στο μέτρο του εφικτού και στον κόσμο που μας δόθηκε να ζούμε, αυτός ο αγώνας ας φέρει ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά του τόπου».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.