Ελλαδα

Φωτιά στην Κορινθία: Διάσπαρτες εστίες χωρίς ενεργό μέτωπο

Η χαμηλή ένταση των ανέμων βοηθά το έργο της Πυροσβεστικής

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι εστίες φωτιάς στην περιοχή της Κορινθίας είναι κυρίως σε δύσβατα σημεία, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική

Μάχη με διάσπαρτες εστίες φωτιάς συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Οι εστίες φωτιάς βρίσκονται σε δύσβατα σημεία

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική αυτή την στιγμή δεν υπάρχει πουθενά ενεργό μέτωπο φωτιάς με τις διάσπαρτες εστίες να εντοπίζονται σε Ευρωστίνα. Ξανθοχώρι, Σοφιανά, Κουμαριά Ριζενών, Χελυδόρεο και Άνω Πιτσά Κορινθίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική οι εστίες είναι κυρίως σε δύσβατα σημεία και η ένταση των ανέμων είναι πολύ χαμηλή, εντάσεως 2-3 μποφόρ.

Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις είχαν ενισχυθεί και στο σημείο βρέθηκαν 490 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 159 οχήματα, εθελοντές, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μέχρι τη δύση του ηλίου από αέρος συνέδραμαν 31 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 17 ελικόπτερα (εκ των οποίων τα 3 για συντονισμό) και 14 αεροσκάφη (εκ των οποίων τα 2 Ιταλικά).

Σήμερα αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας βοήθεια από το εξωτερικό η οποία θα περιλαμβάνει τρία αεροσκάφη πυρόσβεσης τύπου CL-415 εκ των οποίων, τα δύο από Ιταλία και ένα από Κροατία.