Ελλαδα

Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Κορινθία - Ενισχύονται οι εναέριες δυνάμεις

Μεγάλη αναζωπύρωση στα Σοφιανά

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φωτιά στην Κορινθία: Συνεχίζεται η μάχη, ενισχύθηκαν οι εναέριες δυνάμεις - Μεγάλη αναζωπύρωση στα Σοφιανά

Εξακολουθεί να καίει η φωτιά στην Κορινθία, με τις αρχές να δίνουν εντολή για την ενίσχυση των εναέριων δυνάμεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι διάσπαρτες εστίες κυρίως προς Ευρωστίνα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ισχυρές παραμένουν οι επίγειες δυνάμεις υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων στην Κορινθία. Συγκεκριμένα, στο πεδίο επιχειρούν 406 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 123 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Από αέρος συνδράμουν 21 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 8 αεροσκάφη και 13 ελικόπτερα.

Στην ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM) με αίτημα την παροχή εναέριας συνδρομής για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στην Κορινθία, προέβη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ειδικότερα η βοήθεια που αναμένεται να φτάσει σήμερα στη χώρα μας περιλαμβάνει τρία (3) αεροσκάφη πυρόσβεσης τύπου CL-415 εκ των οποίων, τα δύο (2) από Ιταλία και ένα (1) από Κροατία.

Φωτιά την Κορινθία: Μεγάλη αναζωπύρωση στα Σοφιανά και μήνυμα του 112

Νωρίς το πρωί αναζωπύρωση σημειώθηκε κοντά στην περιοχή των Σοφιανών. Για το λόγο αυτό εστάλη μήνυμα μέσω του 112 προς τους κατοίκους, προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Ρέθι Ξυλοκάστρου.

Λίγο μετά τις 8:00 το πρωί αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών, από το ύψος της Λυκοποριάς έως το Δερβένι, ο οποίος είχε κλείσει από αργά το βράδυ της Δευτέρας, λόγω της φωτιάς. Πλέον, η κίνηση όλων των οχημάτων γίνεται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στα Ροζενά Κορινθίας και στο πεδίο της πυρκαγιάς μετέβη χθες ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Ο κ. Κικίλιας πραγματοποίησε συντονιστική σύσκεψη στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος» με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πυροσβεστικής, των σωμάτων ασφαλείας, ενόπλων δυνάμεων, ΟΤΑ και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Θρήνος στην Κορινθία για τους δύο νεκρούς άνδρες

Δύο άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί το πρωί της Δευτέρας (30.9). Την προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο σοροί βρέθηκαν έξω από το χωριό Ελληνικό, πλησίον της κατασκήνωσης Χαρούμενων Αγωνιστών. Η διαδικασία για την ταυτοποίησή τους δεν έχει ολοκληρωθεί και είναι σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί αν ανήκουν στους δύο άνδρες, 35 και 40 ετών, που είναι οι μοναδικοί αγνοούμενοι, από προχθές αργά το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή των Άνω Πιτσών Κορινθίας.

Διαβάστε επίσης → Οι καπνοί από τη φωτιά στην Κορινθία σκέπασαν τη Δευτέρα τον αττικό ουρανό