Ελλαδα

Γιαγιά στο Ηράκλειο έφερε στον κόσμο το εγγόνι της

«Έκανα τα πάντα για το παιδί μου πρωτίστως και δευτερευόντως για το εγγόνι μου!», δήλωσε η 55χρονη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιαγιά στο Ηράκλειο έφερε στον κόσμο το εγγόνι της
Γιαγιά στο Ηράκλειο έφερε στον κόσμο το εγγόνι της © Facebook / Alexandros Zervakis

Γιαγιά στο Ηράκλειο έφερε στον κόσμο το εγγόνι της  - Η 55χρονη γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι

Μία 55χρονη γυναίκα από το Ηράκλειο Κρήτης έφερε στον κόσμο το ...εγγόνι της, ένα υγιέστατο αγοράκι, βοηθώντας έτσι την κόρη της να αποκτήσει παιδί. 

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η κόρη της 55χρονης γεννήθηκε με το σπάνιο σύνδρομο Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser τύπου 1, μια κατάσταση στην οποία υπάρχει συγγενής απουσία μήτρας, ενώ οι ωοθήκες παραμένουν λειτουργικές, επιτρέποντας την παραγωγή ωαρίων. Η πιθανότητα εμφάνισης του συνδρόμου ανέρχεται σε περίπου 1 ανά 5.000 γεννήσεις ζωντανών κοριτσιών, με 2-3 περιστατικά να καταγράφονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Μετά από αποτυχημένες προσπάθειες στην Αθήνα, η κόρη αποφάσισε να στραφεί στη μητέρα της, η οποία ζει στο Ηράκλειο Κρήτης, ζητώντας τη βοήθειά της. Η 55χρονη γυναίκα ανέλαβε να κυοφορήσει το μωρό. 

Η διαδικασία δεν ήταν εύκολη για την 55χρονη γιαγιά, καθώς είχε ήδη υπέρταση, η ηλικία της αποτελούσε πρόσθετη πρόκληση, και υπήρχαν αυστηρά νομικά πλαίσια που έπρεπε να τηρηθούν. Η παρένθετη μητέρα χρειαζόταν αρκετές διορθωτικές παρεμβάσεις για να καταστεί ικανή να κυοφορήσει. Μετά από δύο χρόνια εντατικής προετοιμασίας, χειρουργικές επεμβάσεις και πολλές εξετάσεις, οι εμβρυομεταφορές ξεκίνησαν. Η πρώτη απόπειρα απέτυχε, αφήνοντας την οικογένεια απογοητευμένη, αλλά η δεύτερη, μόλις δύο μήνες πριν λήξει η άδεια για εμβρυομεταφορά, στέφθηκε με επιτυχία.

Γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι μοιράζοντας χαμόγελα ευτυχίας

Ο μικρός γεννήθηκε υγιέστατος και με βάρος 3.500 γραμμάρια. «Έκανα τα πάντα για το παιδί μου πρωτίστως και δευτερευόντως για το εγγόνι μου!», δήλωσε η 55χρονη γιαγιά.  

Η ανάρτηση του γιατρού της

ΓΙΑΓΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟ ΕΓΓΟΝΙ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ * 55χρονη γυναίκα γέννησε πριν λίγες ημέρες τον εγγονό της στο Ηράκλειο της...

Posted by Alexandros Zervakis, Γυναικολόγος Αναπαραγωγής - Μαιευτήρας, MD, MSc on Monday, September 30, 2024

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.