Ελλαδα

Δεύτερη νύχτα μάχης με τις φλόγες στην Κορινθία - Οι δυνάμεις επιχειρούν σε διάσπαρτες εστίες

Τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροσβεστικό και καπνοί πάνω στο βουνό από τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας
Φωτιά στην Κορινθία: Δεύτερη νύχτα μάχης, καίνε διάσπαρτες εστίες © ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ / EUROKINISSI

Φωτιά στην Κορινθία: Δεύτερη νύχτα μάχης, καίνε διάσπαρτες εστίες - Τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν για δεύτερο βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις, κάτοικοι και εθελοντές στην Κορινθία. Η φωτιά πλέον έχει περάσει στη Λυγιά, ενώ οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με διάσπαρτες εστίες. 

Το βράδυ της Δευτέρας (30.9) οι αρχές χρειάστηκαν να διακόψουν την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Πατρών - Αθηνών, απ’ τον κόμβο της Λυκοποριάς έως τον κόμβο του Δερβενίου, λόγω της φωτιάς.  

Φωτιά στην Κορινθία: Τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες

Σε Νοσοκομείο της Αττικής μεταφέρθηκαν δύο πυροσβέστες. Σύμφωνα με την ΕΡΤ απειλούνται τα χωριά Βρυσούλες, Αμφιθέα και Ρίζα, τα οποία βρίσκονται αμέσως μετά τη δύσβατη περιοχή όπου κατακαίει η φωτιά.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Κυριακής (29.9) σε δύσβατο σημείο επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν και έλαβε μεγάλες διαστάσεις ενώ χθες κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας συνεχείς ήταν οι αναζωπυρώσεις, κάποιες από τις οποίες πήραν πολύ μεγάλες διαστάσεις. Διαδοχικά μηνύματα μέσω του 112 στάλθηκαν σε κατοίκους οικισμών της ευρύτερης περιοχής και ειδικότερα στους κατοίκους των περιοχών Πύργος, Χελυδόρεο, Ζάχολη, Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη, Άνω Καλλιθέα Ξυλοκάστρου προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτές.

Πώς έχασαν τη ζωή τους οι δύο άνδρες 

Το πρωί της Δευτέρας (30.9) εντοπίστηκαν τα πτώματα δύο ανδρών. Πρόκειται για έναν 35χρονο εργαζόμενο σε φαναρτζίδικο και έναν 40χρονο χειριστή σκαπτικών μηχανημάτων. Ο πρώτος είχε τρία παιδιά, ενώ ο δεύτερος είχε δύο και σε λίγες ημέρες η γυναίκα του αναμένεται να γεννήσει το τρίτο τους παιδί. Και οι δύο ήταν εθελοντές δασοπυροσβέστες που εγκλωβίστηκαν από τη φωτιά στην Κορινθία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πυροσβεστικής, τους κάλεσε ένας φίλος τους και τους ζήτησε βοήθεια καθώς η στάνη με τα ζώα του απειλούνταν. Οι δύο παιδικοί φίλοι, δίχως δισταγμό, ανέβηκαν στα μηχανάκια τους και κατευθύνθηκαν από τη Λυκοποριά προς το χωριό Άνω Πιτσά, μια απόσταση περίπου 40 λεπτών. Η φωτιά όμως, λίγο πριν τα άνω Πιτσά τους εγκλώβισε. Εκτίμηση των πυροσβεστών είναι πως αρχικά λιποθύμησαν από τις αναθυμιάσεις και εν συνεχεία, η φωτιά πέρασε από πάνω τους. Το ένα πτώμα από το άλλο, είχε απόσταση περίπου 40 μέτρων και η αναγνώριση τους, ήταν ανέφικτη. Για αυτόν τον λόγο, αυτήν την ώρα κατευθύνονται προς το νοσοκομείο συγγενείς των θυμάτων ώστε να δώσουν αίμα για να γίνει και η τυπική ταυτοποίηση τους. Τα δύο θύματα έχουν ήδη μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πάτρας, όπου αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι νεκροτομές.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.