Ελλαδα

Μαίνεται η φωτιά στην Κορινθία – Διεκόπη η κυκλοφορία στην εθνική οδό

Στις φλόγες σπίτι στη Λυγιά

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές δίνουν μάχη για να μην φθάσει η φωτιά σε σπίτια

Επί ποδός οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Δυτική Κορινθία καθώς η φωτιά που καίει δύο 24ωρα μαίνεται σε πολλά μέτωπα. Από τον Πύργο πέρασε στη Λυγιά ενώ έχει φθάσει στα Τρίκαλα Κορινθίας που καίει σε δύσβατη περιοχή στο Ξανθοχώρι και τα Σοφιανά.

Πριν από λίγο διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα, της εθνικής οδού Πατρών - Αθηνών, από τον κόμβο της Λυκοποριάς έως τον κόμβο του Δερβενίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό. «Με εντολή της Τροχαίας γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στην ΠΕΟ από τον κόμβο της Λυκοποριάς (Χ.Θ. 132) μέχρι τον κόμβο Δερβενίου (Χ.Θ. 140) και στα δύο ρεύματα λόγω της πυρκαγιάς», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν νωρίτερα και μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομείο της Αττικής. Πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές δίνουν μάχη για να μην φθάσει η φωτιά στα σπίτια. Οι Βρυσούλες, η Αμφιθέα και η Ρίζα είναι τρία χωριά τα οποία βρίσκονται αμέσως μετά τη δύσβατη περιοχή που κατακαίει η φωτιά.

Πολλαπλές ενεργές εστίες και στη Λυγιά. Η φωτιά πέρασε από τον Πύργο στο χωριό, στην πάνω πλευρά της εθνικής οδού και οι φλόγες έχουν περικυκλώσει ένα σπίτι ενώ είναι πολύ κοντά σε πυλώνα της ΔΕΗ. Ηδη από το πρωί έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στον Πύργο.

Στο σημείο επιχειρούν 390 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 115 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Από αέρος επιχειρούν 24 εναέρια μέσα, 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.