Ελλαδα

Φωτιά στην Κορινθία: Μήνυμα του 112 για την εκκένωση του Πύργου Ξυλοκάστρου

«Απομακρυνθείτε προς Λυγιά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στην Κορινθία
Φωτιά στην Κορινθία: Μήνυμα του 112 για την εκκένωση του Πύργου Ξυλοκάστρου © ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ / EUROKINISSI

Φωτιά στην Κορινθία: Νέο μήνυμα του 112 στους κατοίκους του Πύργου 

Μήνυμα για την εκκένωση της περιοχής έλαβαν οι κάτοικοι του Πύργου Ξυλοκάστρου λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην Κορινθία.

Πριν από λίγα λεπτά ήχησε το 112, καλώντας όσους βρίσκονται στον Πύργο του Δήμου Ξυλοκάστρου Κορινθίας να απομακρυνθούν προς Λυγιά. 

Δύο νεκροί στην Κορινθία - Εντοπίστηκαν απανθρακωμένα τα πτώματά τους

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας (30.9) εντοπίστηκαν δύο απανθρακωμένα πτώματα. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστάσιο Γκιολή, πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 35 και 40 ετών, που αγνοούνταν από χθες στην περιοχή της Πιτσάς και οι οποίοι είχαν πάει για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς. Ο ίδιος είπε πως οι δύο άνδρες ήταν από το χωριό Ανώ Πιτσά και είχαν πάει στο διπλανό χωριό για να δείξουν στους πυροσβέστες μονοπάτια προκειμένου να τους διευκολύνουν στο έργο τους.

Οι δύο άνδρες είχαν ξεκινήσει για το μαντρί γνωστού τους προκειμένου να τον βοηθήσουν στην περιοχή Άνω Πιτσά Κορινθίας.

Η τελευταία ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα αναφέρει ότι στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν αυτήν την ώρα 350 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της Δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Την ίδια ώρα, από αέρος επιχειρούν 18 εναέρια μέσα, 7 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για τον συντονισμό τους.

Δείτε επίσης → Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κορινθία - Δύο νεκροί

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.