Ελλαδα

Ανησυχία και φόβος μετά τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

«Βγαίνει πάρα πολύ κουτσομπολιό για αυτήν την υπόθεση» υποστηρίζει ο Γιώργος Ντούτσουλης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ξυλοδαρμός 14χρονης στη Γλυφάδα: Ανησυχία και φόβος μετά το περιστατικό - Ο ρόλος των γονέων και των προτύπων 

Δεν σταματούν οι αποκαλύψεις για τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα. Ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης, Γιώργος Ντούτσουλης, υποστηρίζει ότι «υπάρχει μια πολύ έντονη ανησυχία» λόγω της έξαρσης της βίας μεταξύ ανηλίκων. 

Μιλώντας στο Mega, ο Γιώργος Ντούτσουλης σημείωσε ότι από την ημέρα που καταγράφηκε ο ξυλοδαρμός της 14χρονης στη Γλυφάδα: «έχουμε μιλήσει με πολλούς γονείς. Βγαίνει πάρα πολύ κουτσομπολιό για αυτήν την υπόθεση και πολλές λάθος πληροφορίες ως προς τα πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται σε αυτό το συμβάν, με αποτέλεσμα να δίνονται μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ονόματα παιδιών με τηλέφωνα και διευθύνσεις τα οποία δεν εμπλέκονται. Ίσως κάπου κεντρικά η Πολιτεία να πρέπει ώστε να ελέγχουμε αυτά τα πράγματα διότι είναι πάρα πολύ εύκολο να βγει εκτός ελέγχου η κατάσταση. Ένας γονέας προφανώς και δεν μπορεί να ελέγξει τα social media, αλλά η ευθύνη ανήκει στους γονείς».

«Δεν υπάρχει αδιαφορία, υπάρχει φόβος», λένε οι γονείς μετά και τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

Σύμφωνα με τον κ. Ντούτσουλη: «Η Ένωση δεν επεμβαίνει αν δεν δοθεί η πληροφορία. Δεν ξέρουμε τίποτα, δουλεύουμε βάσει πληροφοριών. Η πληροφορία για το συγκεκριμένο συμβάν έγινε όταν ο πατέρας της κοπέλας αποφάσισε να μιλήσει. Τότε και εμείς κινητοποιηθήκαμε. Το στοιχείο που διαφοροποιεί αυτήν την περίπτωση από άλλες περιπτώσεις είναι ότι σε αυτήν την περίπτωση βγήκε ο πατέρας ονομαστικά και κατήγγειλε το περιστατικό. Δεν υπάρχει αδιαφορία, υπάρχει φόβος. Είναι ανόητο να πιστεύουμε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν το ξέρουν, δεν μπορώ να το δεχτώ».

«Σίγουρα παίζουν ρόλο τα πρότυπα»

«Δεν υπάρχει μηχανισμός» δήλωσε από την πλευρά της η δρ. ψηφιακής εγκληματολογίας Κέλλυ Ιωάννου. «Έστω και το παιδί μου μια φορά έχει εκφοβιστεί στο σχολείο, πάει ο γονέας στο σχολείο, λέει έγινε το εν λόγω συμβάν. Άντε να ενημερωθεί στην καλύτερη περίπτωση ο σύλλογος γονέων και μετά επαναλαμβάνεται και επαναλαμβάνεται. Δεν υπάρχει ο μηχανισμός και πολλές φορές και οι εκπαιδευτικοί δεν ξέρουν και πώς να το αντιμετωπίσουν» είπε και υπογράμμισε: «Σίγουρα παίζουν ρόλο τα πρότυπα αλλά αυτό το οποίο πρέπει να λάβουμε υπόψιν ως βασική συνιστώσα εδώ είναι και η επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Όταν βγήκε αυτό το θέμα μίλησα για στρατολόγηση και συμμορίες».