Ελλαδα

Καιρός: Εξασθενούν οι άνεμοι, έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας

Σε ποιες περιοχές καταγράφηκαν σήμερα οι χαμηλότερες θερμοκρασίες

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο καιρός σήμερα: Εξασθενούν σταδιακά οι άνεμοι - Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για νέο κύμα κακοκαιρίας

Φθινοπωρινό είναι σήμερα Δευτέρα (30.9) το σκηνικό του καιρού, με τον Σεπτέμβριο να μας αποχαιρετά με ισχυρούς ανέμους, οι οποίοι από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, πάντως, μας προειδοποιεί για νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται προς το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Οκτωβρίου. 

Ο καιρός σήμερα αναμένεται άστατος με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά, ενώ τοπικά θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι αναμένονται στα ανατολικά και κυρίως στο Αιγαίο. Αισθητή είναι από το πρωί και η πτώση της θερμοκρασίας.

Καιρός: Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για νέο κύμα κακοκαιρίας

«Δυστυχώς η νέα μας εβδομάδα ξεκινά με δυσάρεστα νέα μιας και οι επικίνδυνες καιρικές συνθήκες που ευνόησαν την ταχύτατη εξάπλωση της πυρκαγιάς στην Κορινθία και για τις οποίες προειδοποιούσαμε εδώ και αρκετές ημέρες, αφήνουν πίσω τους εκτός από τις καταστροφές και νεκρούς. Θα αρχίσουν σιγά σιγά και προς το απόγευμα να υποχωρούν αυτοί οι επικίνδυνοι άνεμοι για να οδηγηθούμε σταδιακά προς το τέλος της εβδομάδας σε ένα νέο κύμα κακοκαιρίας περισσότερα στοιχεία για το οποίο θα δώσουμε τις επόμενες ώρες - ημέρες», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. 

Η πρόγνωση για το σκηνικό του καιρού σήμερα Δευτέρα (30.9)

Πιο αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα (30.9) βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, των Σποράδων και της Εύβοια. Τα φαινόμενα που τοπικά στα βορειοανατολικά θα είναι έντονα, προοδευτικά θα σταματήσουν. Τοπικές βροχές είναι πιθανό να εκδηλωθούν επίσης στη Βόρεια Κρήτη και σε τμήματα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 12 έως 22-24, στη Θεσσαλία από 13 έως 27, στην Ήπειρο από 13 έως 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 15 έως 25-27 βαθμούς, στα Επτάνησα από 16 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 16 έως 22-24, στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 18 έως 24-25 βαθμούς, ενώ στη Νότια Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 26-27 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 6-8 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες 9 μποφόρ. Επίσης βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 6-7 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, ενώ θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24-25 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια, ενώ θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 6-7 μποφόρ και στα ανοικτά του Θερμαϊκού 8-9 μποφόρ.. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς.

Πού καταγράφηκαν οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες σήμερα το πρωί

Χαμηλές θερμοκρασίες επικράτησαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας, με τη χαμηλότερη ελάχιστη να σημειώνεται στο Σέλι Ημαθίας, όπου ο υδράργυρος έπεσε στους 2 °C.

Στον πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες τη Δευτέρα (30.9).