Ελλαδα

Κλειστά τα σχολεία στο Ξυλόκαστρο λόγω της φωτιάς

Η ανακοίνωση του δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φωτιά στην Κορινθία: Κλειστά σχολεία στο Ξυλόκαστρο - Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την κατάσβεση

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα (30.9) όλα τα σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην Κορινθία.

Σύμφωνα με τον δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, «η απόφαση ελήφθη, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από τη φωτιά», στην περιοχή των Ροζενών.

Φωτιά στην Κορινθία: Εντοπίστηκαν δύο απανθρακωμένα πτώματα

Τα 15 χιλιόμετρα φτάνει το πύρινο μέτωπο στην Κορινθία που καταστρέφει δασικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις από χθες το μεσημέρι. Σήμερα τα ξημερώματα εντοπίστηκαν δύο απανθρακωμένα πτώματα σε δασική έκταση από όπου πέρασε η πύρινη λαίλαπα.

Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για τους δύο άνδρες που προσπάθησαν να φτάσουν στο μαντρί ενός φίλου τους για να σώσουν τα ζώα. Τα ίχνη τους, χάθηκαν από χθες, Κυριακή, στις εννέα το βράδυ, με τα κινητά τους να είναι κλειστά και οι συγγενείς τους, να μην μπορούν να τους εντοπίσουν την ώρα που μαινόταν η φωτιά στην Κορινθία. Η κατάσταση των πτωμάτων είναι τέτοια που δεν μπορεί να γίνει αναγνώριση με αποτέλεσμα θα πραγματοποιηθεί γενετικός έλεγχος για να υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα.

Την ίδια ώρα, η πυρκαγιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ξέσπασε χθες το μεσημέρι και μαίνεται ανεξέλεγκτη. Οι πυροσβέστες ευελπιστούν πως η ρίψη τόνων νερού από τα εναέρια μέσα που ξεκίνησαν σήμερα το πρωί με το πρώτο φως της ημέρας θα μειώσει την ένταση της πυρκαγιάς που καταστρέφει καλλιεργήσιμες και δασικές εκτάσεις. Κάποιες αναφορές που έχουν φτάσει στην πυροσβεστική υπηρεσία κάνουν λόγο για εκτεταμένες καταστροφές σε μαντριά και αποθηκευτικούς λόγους, πλην όμως εξαιτίας της κατάστασης δεν έχει καταστεί εφικτό να ερευνηθούν οι χώροι αυτοί για ύπαρξη ανθρώπων.

Πέραν των δύο ανδρών που εξαφανίστηκαν από το βράδυ της Κυριακής μέχρι στιγμής δεν υπάρχει άλλη καταγγελία στις αρχές για αγνοούμενους, με τους πυροσβέστες αλλά και αρκετούς εθελοντές να δίνουν μάχη να περιορίσουν τις φλόγες. Η φωτιά έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις επειδή ότι στην περιοχή δεν είχε βρέξει όλο το καλοκαίρι, όπως και σε αρκετές περιοχές της χώρας.Προς το παρόν, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή με τους αστυνομικούς ωστόσο να είναι σε πλήρη ετοιμότητα να απομακρύνουν πολίτες σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.