Ελλαδα

Η Μαρινέλλα υποβάλλεται σε νέα σειρά εξετάσεων

Αισιοδοξία για την πορεία της υγείας της

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Μαρινέλλα υποβάλλεται σε νέα σειρά εξετάσεων - Αισιοδοξία για την πορεία της υγείας της

Αισιοδοξία για την υγεία της Μαρινέλλας. Η σπουδαία ερμηνεύτρια αναμένεται να υποβληθεί σήμερα (30.9) σε νέα σειρά εξετάσεων. Η κατάσταση της παραμένει σταθερή και κρίσιμη μετά το αιμορραγικό εγκεφαλικό που υπέστη στη σκηνή του Ηρωδείου την περασμένη Τετάρτη. 

Σύμφωνα με το Mega, η Μαρινέλλα δεν έχει χρειαστεί έως τώρα διασωλήνωση, ενώ έχει επαφή με το περιβάλλον. Επιπλέον, οι ενδείξεις για τον τρόπο που ανταποκρίνεται ο οργανισμός της είναι θετικές. Η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού παραμένει για 5ο εικοσιτετράωρο στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Υγεία». Στο πλευρό της Μαρινέλλας βρίσκονται συγγενείς και φίλοι της, αλλά και όλη η Ελλάδα, που στέλνει μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης, με την ευχή να αναρρώσει γρήγορα.

Μαρινέλλα: Η αιμορραγία απορροφάται - Αναμονή από τους γιατρούς

Όπως ανέφερε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, τα επόμενα 24ωρα θα είναι κρίσιμα για εκείνη. «Όσο περνούν αυτά, αυτό είναι υπέρ της ασθενούς», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ματίνα Παγώνη για τη Μαρινέλλα.

Μάλιστα πρόσθεσε: «Η κατάσταση είναι σταθερή, σημαίνει πως δεν υπάρχει επιπλοκή μέχρι στιγμής, δεν εξελίσσεται η αιμορραγία και σταθεροποιείται. Τα επόμενα 24ωρα θα πρέπει να δούμε, μετά τη δράση της φαρμακευτικής αγωγής, ότι η αιμορραγία αρχίζει και απορροφάται σιγά σιγά».

Τι είναι το αιμορραγικό εγκεφαλικό που υπέστη η Μαρινέλλα

Το αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο συμβαίνει όταν ένα αιμοφόρο αγγείο εντός του εγκεφάλου σπάει, προκαλώντας αιμορραγία εσωτερικά του εγκεφάλου. Αυτός ο τύπος εγκεφαλικού επεισοδίου αντιπροσωπεύει περίπου το 15% όλων των εγκεφαλικών επεισοδίων και συχνά είναι πιο σοβαρός και επικίνδυνος για τη ζωή σε σύγκριση με τα ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια, που προκύπτουν από φραγμένα αιμοφόρα αγγεία.

Όπως διαβάζουμε στο Doctor Home Care, τα ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια προκαλούνται όταν ένα αιμοφόρο αγγείο που μεταφέρει αίμα προς τον εγκέφαλο φράζεται από θρόμβο, ενώ τα αιμορραγικά εγκεφαλικά επεισόδια προκύπτουν από αιμορραγία εντός του εγκεφάλου (όταν σπάει μια αρτηρία). Παρόλο που και οι δύο τύποι οδηγούν σε βλάβη του εγκεφάλου, τα αιμορραγικά εγκεφαλικά επεισόδια έχουν συχνά υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας και χειρότερα αποτελέσματα αποκατάστασης.

Ποιοι οι τύποι του αιμορραγικού εγκεφαλικού

Εγκεφαλική αιμορραγία: Η εγκεφαλική αιμορραγία, ο πιο συνηθισμένος τύπος αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου, περιλαμβάνει αιμορραγία εντός του ιστού του εγκεφάλου. Υψηλή αρτηριακή πίεση, ανεύρυσμα και αρτηριοφλεβικές δυσπλασίες είναι συχνές αιτίες.

Ενδοκοιλιακή αιμορραγία: Παρατηρείται η εμφάνιση αιματώματος εντός των κοιλίων του εγκεφάλου. Η ενδοκοιλιακή αιμορραγία ενδέχεται να οδηγήσει στην ανάπτυξη αποφρακτικής υδροκεφαλίας, η οποία επανειλημμένως αποτελεί απειλή για τη ζωή των ασθενών. Στους ενήλικες, η ενδοκοιλιακή αιμορραγία συνήθως αποτελεί επίκτητο της ενδοκοιλιακής επέκτασης μιας ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας, όπως υπερτασική αιμορραγία των βασικών γαγγλίων ή υπαραχνοειδούς αιμορραγίας που μπορεί να προκληθεί από τη ρήξη ανευρύσματος.

Υπαραχνοειδής αιμορραγία: Η υποαραχνοειδική αιμορραγία αναφέρεται στην αιμορραγία στον χώρο ανάμεσα στον εγκέφαλο και στην μεμβράνη που τον περιβάλει, και συχνά προκαλείται από ένα σπασμένο ανεύρυσμα. Αυτός ο τύπος εγκεφαλικού επεισοδίου παρουσιάζεται συνήθως ως ξαφνικός, έντονος πονοκέφαλος.

Αιμορραγία σχετιζόμενη με την αμυλοειδική Αγγειοπάθεια: Η αμυλοειδική αγγειοπάθεια, μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από τη συσσώρευση ανώμαλων πρωτεϊνών στους τοίχους των αιμοφόρων αγγείων του εγκεφάλου, μπορεί να οδηγήσει σε αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτή η υποκατηγορία επηρεάζει κυρίως τους ηλικιωμένους.