Ελλαδα

«Να πείτε συλλυπητήρια στους γονείς της από τώρα» - Σοκάρουν τα ηχητικά από τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

Νέο βίντεο ντοκουμέντο και ηχητικά από τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Νέο βίντεο και ηχητικά από τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Η υπόθεση έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία τόσο με τη βιαιότητά της, όσο και με το γεγονός πως πλήθος παιδιών βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο και παρακολουθούσαν είτε με απάθεια, είτε επικροτώντας αυτές τις πράξεις.

Το νέο βίντεο ντοκουμέντο από την άγρια επίθεση σε βάρος της 14χρονης στη Γλυφάδα φέρνει στο φως της δημοσιότητας το MEGA.

Μια ανήλικη από την παρέα των παιδιών, που με απάθεια παρακολουθούσαν τον άγριο ξυλοδαρμό της μαθήτριας, τραβάει αυτό το βίντεο και μάλιστα επικροτεί εκείνη που χτυπάει ανηλεώς την 14χρονη. «Τη γ… Της γ… Μπράβο ρε» ακούγεται να λέει μία κοπέλα από την παρέα.

Σοκάρουν τα ηχητικά της παρέας από τη Γλυφάδα

Τα ηχητικά ντοκουμέντα, που φέρεται να αντάλλασσαν μέσω ομαδικής συνομιλίας οι ανήλικες που συμμετείχαν στον άγριο ξυλοδαρμό της συνομήλικής τους, προκαλούν αποτροπιασμό. Μία από αυτές μάλιστα εμφανίζεται αμετανόητη, εκτοξεύοντας απειλές για νέα επίθεση σε βάρος της 14χρονης.

«Ήτανε που ήμασταν και την προηγούμενη φορά θα πάμε να την γα… στο ξύλο, να πεθάνει, αλήθεια θα πεθάνει, στο ορκίζομαι. Να πείτε συλλυπητήρια στους γονείς της από τώρα. Τώρα όμως, γιατί θα είναι πολύ αργά. Γι’ αυτό οπότε περιμένετε τώρα την κηδεία της, γιατί έχει πεθάνει», ακούγεται να λέει στο ηχητικό.

«Θα την πιάσω (μπιμπ) με την παρέα μου, θα φέρουμε… Και τι δεν θα φέρουμε βασικά… Αν δεν την σκοτώσω αύριο, να με φτύσετε», αναφέρει μία από τις δράστριες.

Τα ηχητικά μηνύματα, στην κλειστή ομάδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου οργανώθηκε η επίθεση, προκαλούν οργή. «Ό,τι είπα ισχύει, αύριο θα είναι πεθαμένη η φίλη σας. Είναι ήδη στο νοσοκομείο με μελανιές και νομίζω έχει βγει, δεν ξέρω. Και θα δείτε τώρα στις ειδήσεις αύριο, την φίλη σας με μελανιές. Με το μαχαίρι λογικά θα τρυπήσουμε στο κεφάλι της, δεν ξέρουμε, αυτά. Περιμένετε part2», συνεχίζει.

Ποια είναι η ψυχολογική κατάσταση της 14χρονης που ξυλοκοπήθηκε στη Γλυφάδα

Σχετικά με την ψυχολογική κατάσταση της κόρης του και την επιστροφή της σχολείο, ο πατέρας της 14χρονης είπε: «Υπάρχει φόβος που τη διακατέχει ως προς την επαφή και τη συναναστροφή με τους συνομήλικούς της. Αυτό εξέφρασε στον παιδοψυχίατρο. Είναι κάτι που πρέπει να διαχειριστούμε αλλά είναι πολύ νωπό. Αυτό το τραύμα είναι κάτι που μας προκαλεί ανησυχία και στεναχώρια».

Ο πατέρας της 14χρονης για το χρονικό του ξυλοδαρμού της

«Είχαμε αυτή την εικόνα παρόλο που το καθεστώς του bullying για να μπορεί να υπάρχει είναι "Δεν μιλάμε, τα λύνουμε μεταξύ μας.". Το παιδί μας είχε εκμυστηρευτεί καταστάσεις που ζούσε γι’ αυτό και τον Μάιο του 2024 καταγγείλαμε στο σχολείο της συμπεριφορές άσχημου εκφοβισμού, λεκτική, ψυχολογική βία και το αφόρητο press που έκανε εντός και εκτός σχολείου. Ήταν τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιες δράστριες ήταν οι καταγγελθείσες από εμάς. Η διεύθυνση του σχολείου έπραξε τα δέοντα και την ευχαριστούμε γιατί η μια εκ των δυο αποχώρησε από το σχολείο. Θέλω μάλιστα να ευχαριστήσω δημόσια και το υπουργείο Παιδείας γιατί μαζί με το σχολείο μας έχουν σταθεί από την πρώτη στιγμή», είπε σε άλλο σημείο ο πατέρας της 14χρονης. 

«Κλείσανε τα σχολεία, τα παιδιά σταμάτησαν την καθημερινή τους επαφή. Με το που επιστρέψαμε, με τρομερό μένος και θυμό που υπήρξε η καταγγελία αυτή, έκαναν ένα πρώτο κάλεσμά σε κλειστή ομάδα του Instagram, τη βρήκαν και της έκαναν επίθεση και τη χτύπησαν αντίστοιχα με την επίθεση της 21ης Σεπτεμβρίου αλλά σε ένα πιο ήπιο πλαίσιο πάλι. Φτυσίματα, βρισιές, της έριχναν ποτά, της έλεγαν "είσαι τυχερή που δε σε καίμε. Έχουμε αναπτήρα και θα σε κάψουμε ζωντανή". Της έσκισαν την μπλούζα και το σουτιέν. Τότε αποφασίσαμε να το διαχειριστούμε με κατανόηση. Θύμωσαν γιατί καταγγείλαμε τον εκφοβισμό που δεχόταν το παιδί μας. Είναι εκδικητική η συμπεριφορά αυτών των παιδιών», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από το Βήμα