Ελλαδα

Χαμόγελο του Παιδιού για τη δολοφονία στην Κέρκυρα: Είχαμε ενημερώσει δύο φορές από το 2021 για την 49χρονη

Η ανακοίνωση και το χρονικό του περιστατικού

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού» για τη δολοφονία στη Κέρκυρα

«Δεν άντεχα άλλο τους ξυλοδαρμούς» φέρεται να ψέλλισε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Κέρκυρας η 49χρονη η οποία ομολόγησε πριν από λίγο πως αυτή σκότωσε τον 68χρονο σύζυγο της μέσα στο σπίτι τους στην Κέρκυρα.

Κέρκυρα: Tο θύμα την κακοποιούσε συχνά - Τι είπε η ίδια στους αστυνομικούς

Σύμφωνα με την ομολογία της 45χρονης, το θύμα την κακοποιούσε συχνά στην Κέρκυρα. Οι ξυλοδαρμοί ήταν συχνοί μέχρι που χθες το βράδυ, έπειτα από έναν ακόμη έντονο τσακωμό τους, με ένα μαχαίρι τον τραυμάτισε θανάσιμα χτυπώντας τον στην ωμοπλάτη. Η νεκροψία που πραγματοποίησε στον χώρο του εγκλήματος ο ιατροδικαστής Γιάννης Αϊβατίδης βοήθησε σημαντικά τους αστυνομικούς οι οποίοι είχαν ήδη διαπιστώσει πως το σπίτι δεν ήταν παραβιασμένο. Συνεπώς ο δράστης, ήταν γνωστός του θύματος.

Όπως έγραψε στην Athens Voice o Γιώργος Σόμπολος για την υπόθεση, η 11χρονη κόρη τους, που είδε τον πατέρα της μέσα σε μια λίμνη αίματος, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ καθώς οι συγγενείς της, προσπαθούν να την προφυλάξουν και μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν της έχουν αποκαλύψει πως η μητέρα της, ήταν αυτή που σκότωσε τον 68χρονο πατέρα της.

Για την υπόθεση της 49χρονης τοποθετήθηκε το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Στη σχετική ενημέρωση, μετά την τραγωδία που σημειώθηκε στην περιοχή Πέραμα, αναφέρει ότι είχε ενημερώσει δύο φορές την Εισαγγελία για περιστατικά που αφορούσαν τη συγκεκριμένη γυναίκα περί παραμέλησης και κακοποίησης της 11χρονης κόρης της, έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ.

«Με αφορμή το τραγικό περιστατικό της σύλληψης 49 χρονης γυναίκας για την δολοφονία 68 χρονου με τον οποίο είχαν μία κόρη 11 ετών στην Κέρκυρα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» :

Στις 19/07/2021 έλαβε αναφορά η οποία στάλθηκε στην Εισαγγελία για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από τη μητέρα, για παραμέληση και για ψυχολογική κακοποίηση της ανήλικης.

Στις 11/05/2022 απέστειλε "Κατεπείγουσα" αναφορά στην Εισαγγελία μετά από περιστατικό που συνέβη στις 10/05/2022 όπου είχε ενημερωθεί το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, καθώς η μητέρα είχε καταναλώσει αλκοόλ και η ανήλικη βρισκόταν μόνη της στο σπίτι.

Για ακόμη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για τη διερεύνηση αναφορών κακοποίησης/παραμέλησης είναι οι Αρμόδιες Αρχές. Για κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, θα πρέπει να υπάρχουν άμεσα αντανακλαστικά και κάθε αναφορά να αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, και να μην είναι υπόθεση ενός».