Ελλαδα

Έρευνα για τα αίτια θανάτου 37χρονου μετανάστη στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα

Οι καταγγελίες του ΚΕΕΡΦΑ και τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ.

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νεκρός εντοπίστηκε ο 37χρονος μετανάστης στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα
Νεκρός εντοπίστηκε ο 37χρονος μετανάστης στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα ©EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Άγιος Παντελεήμονας: Απαντήσεις αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του 37χρονου που βρέθηκε νεκρός στο ΑΤ

Έρευνα για τις συνθήκες θανάτου ενός 37χρονου Πακιστανού μέσα στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα πραγματοποιούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Ο 37χρονος Μοχάμεντ κατέληξε έπειτα από έναν άγριο καυγά στα κρατητήρια του ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα με άλλους αλλοδαπούς και ξυλοκοπήθηκε με ιδιαίτερη βιαιότητα. Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ο θάνατος του, δεν οφείλεται στον ξυλοδαρμό αλλά σε άλλες αιτίες.

Η σορός του 37χρονου, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ήταν χτυπημένη με πρωτοφανή βιαιότητα. Η ιατροδικαστική εξέταση θα έχει ολοκληρωθεί μόλις ολοκληρωθούν οι εργαστηριακές αναλύσεις των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων που αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες. Μια πρώτη εικόνα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οδηγεί σε παθολογικά αίτια, κάτι που αναμένεται να αποδειχθεί και επιστημονικά από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων.

Ωστόσο, το ΚΕΕΡΦΑ προχώρησε νωρίτερα σήμερα σε σοβαρές καταγγελίες χαρακτηρίζοντας ως δολοφονία τον θάνατο του νεαρού Πακιστανού, ενώ βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα. Απόδειξη της βαναυσότητας των χτυπημάτων που τον οδήγησαν στον θάνατο, σύμφωνα πάντα με το ΚΕΕΡΦΑ, είναι οι φωτογραφίες της σορού του 37χρονου, ο οποίος είναι χτυπημένος από το κεφάλι μέχρι και τα δάκτυλα των ποδιών του.

Η εικόνα που παρουσιάζει το ΚΕΕΡΦΑ είναι αντίθετο ως προς τις εξηγήσεις που έδωσε νωρίς χθες το βράδυ το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με ανακοίνωση του: «Πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου 2024, το Κέντρο Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε ότι άτομο το οποίο φέρει τραύματα στο πρόσωπο προσπαθεί με βίαιο τρόπο, χτυπώντας την πόρτα εισόδου, να εισέλθει σε πολυκατοικία στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, όπου διαμένει γυναίκα, την οποία προηγουμένως ακολουθούσε στον δρόμο. Άμεσα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετέβησαν στο σημείο όπου προέκυψε ότι βρισκόταν άτομο εμφανώς χτυπημένο, σε κατάσταση αμόκ, υπό προφανή επήρεια ουσιών ή αλκοόλ και ως εκ τούτου ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Πρώτες ενέργειες των αστυνομικών που επιλήφθηκαν ήταν η εξασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του ατόμου και για τον λόγο αυτό κλήθηκε επί τόπου σταθμός ΕΚΑΒ. Κατά την παραμονή του ατόμου στο Αστυνομικό Τμήμα, προσήλθε η ανωτέρω γυναίκα, η οποία ωστόσο δεν επιθυμούσε να υποβάλει μήνυση, ενώ τα στοιχεία του σε πρώτο στάδιο λήφθηκαν προφορικά καθώς δεν κατείχε μαζί του έγγραφο ταυτοποίησης. Αργότερα, προέκυψε ότι πρόκειται για αλλοδαπό που τις προηγούμενες ημέρες είχε συλληφθεί για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας».

Σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση λόγω της ακραίας συμπεριφοράς του, οι αστυνομιικοί αναγκάστηκαν να τον δεσμεύσουν εως ότου φτάσει το ΕΚΑΒ που διαπίστωσε πως τα τραύματα του δεν ήταν αρκετά για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

«Σε βάρος του αλλοδαπού σχηματίσθηκε δικογραφία και συνελήφθη για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, απείθεια και άρνηση λήψης αποτυπωμάτων. Το πρωί της ίδιας μέρας (Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024) με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα, δικάστηκε στο αυτόφωρο και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης -29- μηνών (από την οποία θα εκτίονταν οι -4- μήνες, δίνοντας αναστολή -3- ετών στους υπόλοιπους -25- μήνες) καθώς και χρηματική ποινή», αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της αστυνομίας. Ο 37χρονος επέστρεψε στο κρατητήριο του τμήματος, προκειμένου το επόμενο πρωινό να μεταχθεί στις φυλακές. Κατά την διάρκεια της νύχτας όμως, «εκδηλώθηκε μικρής κλίμακας επεισόδιο με συγκρατούμενούς του και άμεσα μετακινήθηκε σε διαφορετικό χώρο του Τμήματος όπου λίγο αργότερα κατέληξε».

Το ΚΕΕΡΦΑ στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ανέφερε πως υπάρχουν αρκετά κενά στην υπόθεση, καθώς ο 37χρονος είχε μόνιμη διαμονή, είχε νομιμοποιητικά έγγραφα και δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία δεν έχουν βρεθεί στην κατοχή του. Για την υπόθεση αναμένεται να υπάρξει αίτημα προς την Εισαγγελία για έρευνα πέραν αυτής που διατάχθηκε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., καθώς όπως υποστηρίζει το ΚΕΕΡΦΑ, υπάρχουν πολλές ενδείξεις που οδηγούν στο συμπέρασμα της δολοφονίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.