Ελλαδα

Πώς έγινε η ληστεία στο Λαύριο με λεία 1,4 εκατομμύρια ευρώ

Τα χρήματα δεν ήταν προστατευμένα στα ειδικά κουτιά ασφαλείας

Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Οι αστυνομικοί θεωρούν δεδομένο πως οι δράστες είχαν συγκεκριμένη πληροφόρηση

Όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι οι τέσσερις κακοποιοί με τις μάσκες είχαν συγκεκριμένη πληροφόρηση, θεωρούν ότι εντοπίζουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που προσπαθούν να λύσουν τον γρίφο της κινηματογραφικής ληστείας σε χρηματαποστολή στο Λαύριο.

Πώς έγινε η ληστεία στο Λαύριο

Το αυτοκίνητο που μετέφερε σχεδόν 1,4 εκατομμύρια ευρώ σε σάκους, ήταν ένα παλαιού τύπου ΒΑΝ με ενισχυτικές τροποποιήσεις και κλωβό ασφαλείας. Ωστόσο, αποτέλεσε εύκολη λεία για τους τέσσερις κακοποιούς που το μόνο που έκαναν ήταν να μπλοκάρουν την κίνηση του οχήματος με το πράσινο όχημα τους.

Ένας ή ίσως και δύο εκ των δραστών τρύπησαν τα λάστιχα του ΒΑΝ, έριξαν μπογιά στο παρμπρίζ και δείχνοντας ένα αντικείμενο που έμοιαζε με βόμβα στον οδηγό, τον ανάγκασαν να τους ανοίξει την πόρτα. Ο ένας εκ των δραστών, κρατούσε καλάσνικοφ σύμφωνα με τους δύο υπαλλήλους της εταιρίας σεκιούριτι. Από το εσωτερικό του ΒΑΝ, οι δράστες αφαίρεσαν 15 σάκους που περιείχαν περίπου 1,4 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Τα χρήματα δεν ήταν μέσα στα ειδικά κυτία ασφαλείας που σε περίπτωση παραβίασης καταστρέφουν τα χρήματα με ειδικό χρώμα. Η απάντηση των δύο υπαλλήλων της εταιρίας ήταν πως από το νωρίς το πρωί που ξεκίνησαν την βάρδια τους, πήγαν σε αρκετά καταστήματα της Ανατολικής Αττικής και δεν πρόλαβαν λόγω φόρτου εργασίας να τα βάλουν στα κουτιά ασφαλείας.

Οι δύο εργαζόμενοι της εταιρίας σεκιούριτι ελέγχονται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, όπως εξάλλου και αρκετοί συνάδελφοι τους, αφού οι αστυνομικοί θεωρούν δεδομένο πως οι δράστες, είχαν σωστή πληροφόρηση. Ως προς τους τέσσερις κακοποιούς, από τις έως τώρα καταθέσεις αλλά και το υλικό ασφαλείας που έχουν εξετάσει έως τώρα οι αρχές, φαίνεται να είναι επαγγελματίες. Οι κινήσεις τους, είναι σταθερές και δείχνουν πως έχουν βρεθεί σε τέτοιες καταστάσεις ξανά στο παρελθόν. Ο σωματότυπος τους, αναλύεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια που έχουν …πάρει φωτιά προκειμένου να εντοπιστεί και το παραμικρό στοιχείο που θα βοηθήσει στις έρευνες. Ένα χαρακτηριστικό στο περπάτημα, ένα τατουάζ, κάποια κίνηση ίσως και να βοηθήσει στη λύση του γρίφου. Αυτά τα στοιχεία αναζητούν οι αστυνομικοί καθώς οι δράστες φορούσαν λευκές στολές, σαν αυτές που φορούν οι αστυνομικοί κατά την διερεύνηση των τόπων εγκλημάτων και χειρουργικές μάσκες.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα διαφυγής των δραστών δεν έχει εντοπιστεί, άρα δεν το έχουν πυρπολήσει εκτιμούν οι αστυνομικοί. Δεκάδες βίντεο από κάμερες ασφαλείας αναλύονται στα εργαστήρια μήπως και βρεθεί τόσο η διαδρομή προς το κατάστημα παιχνιδιών όπου σημειώθηκε η ληστεία όσο και η διαδρομή διαφυγής μετά την επίθεση.