Ελλαδα

Έμπειρους κακοποιούς «δείχνει» η ληστεία σε χρηματαποστολή στο Λαύριο

Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τι έδειξαν ιατροδικαστική και βαλλιστική για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία
© Stringer / SOOC

Λαύριο: Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες της ληστείας σε χρηματαποστολή

Εκτεταμένες έρευνες προς πάσα κατεύθυνση πραγματοποιούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τους θρασύτατους κακοποιούς που νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι στο Λαύριο επιτέθηκαν στους υπαλλήλους εταιρίας χρηματαποστολής και διέφυγαν με λεία άνω του ενός εκατομμύριου ευρώ.

Για τους αστυνομικούς, οι δράστες είχαν εξαιρετική πληροφόρηση για την παρουσία και τις κινήσεις των υπαλλήλων της χρηματαποστολής οι οποίοι βρέθηκαν το μεσημέρι έξω από γνωστό κατάστημα παιχνιδιών του Λαυρίου, προκειμένου να παραλάβουν τις εισπράξεις των τελευταίων ημερών. Είχαν προηγηθεί οι παραλαβές χρημάτων και από άλλα καταστήματα της περιοχής, προκειμένου να μεταφερθούν στα κεντρικά της εταιρίας για φύλαξη. Οι τέσσερις κακοποιοί που φορούσαν κουκούλες και είχαν όπλα στα χέρια ακινητοποίησαν με ευκολία τους δύο εργαζομένους, αφαίρεσαν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν. Εάν και ο συναγερμός για τη κινηματογραφική ληστεία σήμανε άμεσα,  τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης και άλλων υπηρεσιών έστησαν μπλόκα σε διάφορους δρόμους, χωρίς όμως να καταστεί εφικτό να εντοπιστούν οι δράστες. Δεν αποκλείεται αναφέρουν οι αστυνομικοί, οι δράστες να άλλαξαν μέσο διαφυγής για να αποφύγουν τυχόν ελέγχους ρουτίνας από την αστυνομία.

Ήδη υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής έχει φτάσει στα εγκληματολογικά εργαστήρια και αναλύονται οι κινήσεις των δραστών. Οι αστυνομικοί θέλουν να δουν μήπως κάποιος εκ των δραστών έκανε κάποιο λάθος, όπως να ακούμπησε σε επιφάνεια χωρίς γάντια ή άλλα στοιχεία σχετικά με το όχημα διαφυγής τους για να φτάσουν το συντομότερο δυνατό στα ίχνη των κακοποιών.

Η θρασύτατη ληστεία παραπέμπει σε ομάδες σκληρών κακοποιών που κατά το παρελθόν έχουν συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα. Το μόνο βέβαιο, λένε προς το παρόν οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, είναι πως από τις κινήσεις των τεσσάρων κακοποιών διαπιστώνεται πως είναι επαγγελματίες. Δεν είναι δηλαδή η πρώτη τους ληστεία αλλά δείχνουν να έχουν εμπειρία και ευκολία στις κινήσεις τους.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.