Ελλαδα

Η πρεσβυτέρα στη δίκη του π. Αντωνίου: Τα παιδιά χρησιμοποιήθηκαν με σκοπό την αρπαγή της Κιβωτού

«Δεν υπήρχε κακοποιητική συμπεριφορά» υποστηρίζει η Σταματίνα Γεωργαντή

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δίκη π. Αντωνίου: Η κατάθεση της πρεσβυτέρας Σταματίνας Γεωργαντή για την Κιβωτό του Κόσμου

Η πρεσβυτέρα Σταματίνα Γεωργαντή κατάθεσε σήμερα (26.9) ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη του π. Αντωνίου και έξι εργαζομένων της «Κιβωτού του Κόσμου» για τις καταγγελόμενες υποθέσεις κακοποιητικών συμπεριφορών.

«Στην "Κιβωτό του Κόσμου" οι άνθρωποι ήταν ευαίσθητοι, αγαπούσαν τα παιδιά... Έχουν πέσει τόνοι λάσπης», κατάθεσε η πρεσβυτέρα, υπογραμμίζοντας ότι τίποτε από όσα καταμαρτυρούνται στον βασικό κατηγορούμενο σύζυγό της δεν είναι αληθές. «Έχουν πέσει τόνοι λάσπης για την Κιβωτό. Είμαστε άνθρωποι της αγάπης και της προσφοράς. Όλα αυτά τα χρόνια οι άνθρωποι αναγνώρισαν την "Κιβωτό". Εγώ αυτό που βίωσα 25 χρόνια είναι η αγάπη και η φροντίδα. Στην "Κιβωτό" οι άνθρωποι ήταν ευαίσθητοι αγαπούσαν τα παιδιά... Κάναμε ότι χρειαζόταν για τα παιδιά… Ερχόντουσαν από κανάλια, πολιτικοί, εμείς ποτέ δεν ζητήσαμε κάτι. Όλα όσα κάναμε, τα κάναμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το κράτος ήταν πολύ πίσω… ».

Τι είπε στην κατάθεσή της η πρεσβυτέρα Σταματίνα Γεωργαντή

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, «τα παιδιά χρησιμοποιήθηκαν» με σκοπό «την αρπαγή της Κιβωτού». Σε ερώτηση του προέδρου εάν είχε διαπιστώσει σωματική βία σε βάρος παιδιών που φιλοξενούνταν σε δομές της ΜΚΟ, η πρεσβυτέρα απάντησε πως ποτέ δεν είχε αντιληφθεί κακοποιητική συμπεριφορά, τονίζοντας, παράλληλα, πως οι δομές ήταν ανεξάρτητες και δεν αποφάσιζε για την εσωτερική λειτουργία τους ο πατέρας Αντώνιος.

«Εμείς δίναμε στα παιδιά χριστιανικό προσανατολισμό... Ο πατήρ Αντώνιος είχε πάντα τον ρόλο του πνευματικού, τα παιδιά τον εμπιστεύονταν και εκείνος έκανε μόνο αυτήν τη δουλειά. Ήταν κάτι σαν πατέρας», πρόσθεσε η σύζυγος του κληρικού.

Μουζουράκης για π. Αντώνιο: Πρέπει να υπάρξει Σταύρωση για να υπάρξει Ανάσταση

Υπέρ του π. Αντωνίου τάσσεται ο Πάνος Μουζουράκης, υπογραμμίζοντας ότι δεν αμφιβάλλει για την αθωότητά του. 

«Με όλα αυτά τα πράγματα τα οποία ειπώθηκαν και από τις πάρα πολλές πλευρές που του επιτέθηκαν, μου φάνηκε πάρα πολύ περίεργο. Πρώτον, γιατί δεν πιστεύει κανένα κύτταρο του σώματός μου ότι αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε να είχε εμπλακεί σε κάτι τέτοιο. Όλα τα υπόλοιπα για τα οποία κατηγορήθηκε, βίλες, χρήματα κτλ, έχει αποδειχθεί ότι δεν ήταν έτσι», είπε σε δηλώσεις του έξω από τα δικαστήρια ο Πάνος Μουζουράκης

«Κάποια άρθρα τα οποία είχαν γραφτεί, και συμπεριλάμβαναν κι εμένα σαν επώνυμο τραγουδιστή που πήγε και τραγούδησε σε έναν γάμο για τα λεφτά της Κιβωτού, εννοείται πήγα αφιλοκερδώς. Ήξερα το ένστικτό μου ότι αυτά που διάβαζα δεν ήταν αλήθεια», είπε σε άλλο σημείο ο τραγουδιστής και κατέληξε: «Σε αντίθεση με άλλους ανθρώπους, είμαι ένας άνθρωπος που αμφιβάλλει πολύ για την άποψή του. Αυτή τη φορά σκέφτηκα ότι θα πρέπει να δούμε την ιστορία. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι κάποια πράγματα επαναλαμβάνονται και με τον Άγιο Νεκτάριο και πολλά άλλα παραδείγματα στην ιστορία μας, ότι πρέπει να υπάρξει μια σταύρωση για να υπάρξει Ανάσταση.

» Για να υπάρξει σταύρωση πρέπει να υπάρξουν Ιούδες. Από εκεί και πέρα, οι αμφιβολίες είναι θεμιτές. Ακόμη και ο Άγιος Πέτρος αρνήθηκε τρεις φορές τον Χριστό. Εμένα ο εγκέφαλός μου αφήνει πάντα ένα περιθώριο αμφιβολίας, αυτή τη φορά μιλάει η καρδιά μου και η καρδιά μου δεν έχει καμία αμφιβολία. Μέσα σε αυτά τα δυο χρόνια έχουμε μιλήσει 3-4 φορές, γιατί δε θέλω και να ενοχλώ. Ήθελα απλά να σιγουρευτώ ότι είναι καλά, και να πάρω τη συμβουλή του. Ο πατέρας Αντώνιος με βοήθησε να ξαναξεκινήσει η πίστη μου και προς τον Θεό και τον άνθρωπο. Αν αποδειχθεί ότι είναι αλήθεια κάτι από όλα αυτά, θα αποδομηθεί ένα σοβαρό μέρος της δικής μου πραγματικότητας. Δε θα αποδειχθεί όμως, οπότε…», κατέληξε ο Πάνος Μουζουράκης.