Ελλαδα

Οι επιβάτες περπάτησαν στις ράγες για να γλιτώσουν από τη φωτιά που ξέσπασε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Αποκαταστάθηκαν τα δρομολόγια από και προς Νερατζιώτισσα - H ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

ΗΣΑΠ: Οι επιβάτες αποχώρησαν περπατώντας στις ράγες ελέω της φωτιάς - Αποκαταστάθηκαν τα δρομολόγια από και προς Νερατζιώτισσα - H ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Φωτιά σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στις γραμμές του ΗΣΑΠ, στον σταθμό «Νερατζιώτισσα», με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν συρμοί.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 5 παρά τέταρτο για το περιστατικό, ενώ στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά υπήρξε έντονος καπνός, προκαλώντας την αναστάτωση των επιβατών. Λόγω της φωτιάς στις γραμμές του ηλεκτρικού του ΗΣΑΠ στη Νερατζιώτισσα ακινητοποιήθηκαν δύο διερχόμενοι συρμοί και χρειάστηκε να εκκενωθούν από τους επιβάτες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι επιβάτες των δύο συρμών δεν ενημερώθηκαν για το τι έπρεπε να κάνουν. Άνοιξαν μόνοι τους τις πόρτες και βγήκαν στις ράγες. Περπάτησαν, δε, μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη».

«Κάποιοι επιβάτες είδαν τις φλόγες, τράβηξαν μόνοι τους τον μοχλό, άνοιξαν την πόρτα και κατέβηκαν» ανέφερε επιβάτης.

Μιλώντας στο Mega, άλλος επιβάτης τόνισε πως «περίπου 4 και μισή σταμάτησε ο συρμός μετά την Νερατζιώτισσα και πριν την Ειρήνη. Είδαμε μετά από λίγη ώρα από τα παράθυρα κάποιους να περπατάνε προς τον σταθμό της Ειρήνης. Ρωτήσαμε τι έχει συμβεί και μας είπαν ότι έχει πάρει φωτιά ένα βαγόνι πίσω. Τότε αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε πώς θα βγούμε, γιατί μέχρι τότε δεν μας είχε πει κάποιος κάτι. Κάποιοι επιβάτες μας είπαν να ανοίξουμε εμείς τις πόρτες, γιατί δεν ανοίγουν αυτόματα».

Για το περιστατικό εκδήλωσης φωτιάς πλησίον της τροχιάς στη Γραμμή 1 του Μετρό, σε ανακοίνωσή της η ΣΤΑΣΥ αναφέρει:

«Σε ακινητοποιημένο συρμό μεταξύ των σταθμών Νεραντζιώτισσα και Ειρήνη, που ανέμενε την πράσινη ένδειξη σε φωτόσημο, για να εκκινήσει, επιβάτες τράβηξαν τον μοχλό ασφαλείας πόρτας, όταν αντιλήφθηκαν καπνό πλησίον του δικτύου. Ο οδηγός, όπως προβλέπει το Πρωτόκολλο Ασφαλείας, διέκοψε τη ρευματοδότηση της Γραμμής σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου, έκανε χρήση του πυροσβεστήρα που διαθέτει ο συρμός και βοήθησε στην εκκένωση των επιβατών προς τον πλησιέστερο σταθμό. Παράλληλα, συρμός που κινούνταν στον αντίθετο ρεύμα ακινητοποιήθηκε, λόγω της διακοπής ρευματοδότησης της Γραμμής και εκκενώθηκε και αυτός.

Διευκρινίζεται, πως η φωτιά δεν εκδηλώθηκε σε συρμό. Ο συρμός μετακινήθηκε από το σημείο, χωρίς να εμφανίζει ορατές ζημιές και θα ελεγχθεί περαιτέρω στην επισκευαστική βάση της ΣΤΑ.ΣΥ.

Έρευνα για τα ακριβή αίτια της φωτιάς διεξάγει η Πυροσβεστική».

Κανονικά η κυκλοφορία των συρμών

«Στη Γραμμή 1 η κυκλοφορία προσωρινά διεξάγεται στο τμήμα Ν. Ιωνία – Πειραιάς, λόγω φωτιάς που εκδηλώθηκε πλησίον της τροχιάς. Δύο συρμοί που κινούνταν κοντά στο σημείο της φωτιάς ακινητοποιήθηκαν, καθώς διεκόπη η ηλεκτροδότηση της γραμμής και εκκενώθηκαν», ανέφερε νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η ΣΤΑΣΥ.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση, κανονικά διεξάγονται πλέον τα δρομολόγια σε ολόκληρη τη Γραμμή 1, Πειραιάς – Κηφισιά – Πειραιάς.