Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Τέσσερις συλλήψεις στην κατάληψη Libertatia

Πάνω από 100 άτομα στο σφραγισμένο κτίριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
katalipsi

Θεσσαλονίκη: Τέσσερις συλλήψεις στην κατάληψη Libertatia - Πάνω από 100 άτομα στο σφραγισμένο κτίριο

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 4 από τις 19 προσαγωγές που έγιναν στην πρώην κατάληψη Libertatia, τόσο μέσα όσο και περιφερειακά του διατηρητέου κτιρίου που τη στέγαζε, επί της Λεωφόρου Στράτου, στη Θεσσαλονίκη.

Εις βάρος των συλληφθέντων (24 έως 29 ετών) σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και κατά περίπτωση για διατάραξη κοινής ειρήνης και περί προστασίας αρχαιοτήτων. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4f2qfwdmocx)

Το χρονικό της επέμβασης στην πρώην κατάληψη "Libertatia" στη Θεσσαλονίκη

Στην πρώην κατάληψη "Libertatia", εισήλθε χθες ομάδα ατόμων, παραβιάζοντας προηγουμένως τον σφραγισμένο χώρο. Ακολούθησε επέμβαση της αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε 19 προσαγωγές.

Οι περισσότερες προσαγωγές έγιναν γύρω από την περιοχή του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Λεωφόρου Στρατού, στη Θεσσαλονίκη. Οι κινήσεις της ΕΛ.ΑΣ. τελούσαν υπό την εποπτεία και ενημέρωση αρμόδιου δικαστικού λειτουργού.

Το διατηρητέο κτίριο είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά τον Ιανουάριο του 2018 και έκτοτε άτομα που ανήκουν στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο επιχειρούν την επισκευή του, εκτελώντας διάφορες εργασίες, γεγονός που έχει προκαλέσει καταγγελίες για παράνομες οικοδομικές εργασίες.

Η Αστυνομία κατ' επανάληψη έχει προβεί σε επιχειρήσεις απομάκρυνσης των ατόμων αυτών προχωρώντας σε προσαγωγές και συλλήψεις. Η πιο πρόσφατη επιχείρηση έγινε στο τέλος του προηγούμενου μήνα και οδήγησε στη σύλληψη 11 ατόμων. Μετά την επιχείρηση αυτή, ο χώρος είχε σφραγιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.