Ελλαδα

Ο «Παλαιοχριστιανός» άρπαξε το νεογέννητο από το μαιευτήριο «Αλεξάνδρα»

H σύζυγος του είχε γεννήσει με επιπλοκές και το βρέφος επρόκειτο να μεταφερθεί σε δομή

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Παλαιοχριστιανοί: Άρπαξαν το νεογέννητο από το μαιευτήριο

Το νεογέννητο κοριτσάκι του από το νοσοκομείο Αλεξάνδρα άρπαξε το μεσημέρι της Τρίτης ο παλαιοχριστιανός Μανώλης Καλαϊτζιδάκης. Το νεογνό παρέμενε στο νοσοκομείο, καθώς ο κοινωνικός λειτουργός είχε κρίνει ακατάλληλο το περιβάλλον διαβίωσης της οικογένειας και είχε απαγορεύσει να δοθεί στους γονείς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, σήμερα και ενώ το νεογέννητο ήταν να μεταφερθεί στο «Μητέρα» από το μαιευτήριο, με εντολή εισαγγελέα, ξαφνικά εμφανίστηκε ο παλαιοχριστιανός πατέρας, το άρπαξε και έφυγε τρέχοντας, χωρίς κανείς να καταφέρει να τον σταματήσει.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είπε στο LiveNews: «Παρότι υπήρχε σεκιούριτι, εμφανίστηκε ο πατέρας του βρέφους ο οποίος ήταν σε έξαλλη κατάσταση ενώ η μητέρα ήταν συνεργάσιμη. Άρπαξε το παιδάκι και άρχισε να τρέχει. Τον κυνήγησαν οι σεκιουριτάδες αλλά εξαφανίστηκε με το παιδί. Το νοσοκομείο έκανε μηνυτήρια αναφορά».

Ο ίδιος ο Παλαιοχριστιανός Μανώλης, μιλώντας στο LiveNews αρνήθηκε ότι άρπαξε το μωρό, απειλώντας ότι θα κάνει μήνυση στον κύριο Γιαννάκο.  «Την ώρα που θήλαζε, πήγαν να της πάρουν το μωρό από την αγκαλιά. Και… έφυγε μάλλον» είπε ο «Παλαιοχριστιανός» Μανώλης στο LiveNews.

Η Σεβαστή πριν από λίγο καιρό έφερε στον κόσμο το πέμπτο παιδί της οικογένειας των Παλαιοχριστιανών. Το κοριτσάκι του Μανώλη Καλαϊτζιδάκη και της συζύγου του, Σεβαστής, κινδύνεψε σοβαρά, όπως και η μητέρα του, μετά την απόφασή της να γεννήσει στο σπίτι μόνη της, μόνο με τη βοήθεια μιας μαίας και χωρίς κανέναν προγεννητικό έλεγχο, έχοντας ήδη στο ιστορικό της τέσσερις καισαρικές τομές.

Παλαιοχριστιανοί: Σε δομή θα μεταφερθεί το νεογέννητο βρέφος

Μετά από την αυτή περιπέτεια, κοινωνικός λειτουργός συνάντησε την Σεβαστή και τελικά, αποφασίστηκε το μωρό να μην δοθεί στους γονείς, αλλά να μεταβεί το βρέφος σε δομή, απόφαση με την οποία το ζευγάρι διαφωνεί.

Η απόφαση ελήφθη μετά την διαπίστωση ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιεί η οικογένεια δεν μπορούν να εγγυηθούν ένα ασφαλές περιβάλλον για το παιδί. Ο 45χρονος Μανώλης άνοιξε το σπίτι του στην κάμερα του Mega κοι μοιράστηκε πως περνάει την καθημερινότητά του ανάμεσα στο νοσοκομείο και στο νέο σπίτι που ζει με την σύζυγο και τα παιδιά τους.

Το μυαλό του, όπως μας λέει, βρίσκεται συνεχώς στην σύζυγο του Σεβαστή και στο παιδί που έφερε στο κόσμο. Ξέρει πως ακόμα τα δύσκολα δεν έχουν περάσει για το νεογέννητο κοριτσάκι.

Μετά την γέννα, κοινωνικός λειτουργός συνάντησε την Σεβαστή και τελικά, αποφασίστηκε το μωρό να παραμείνει στο νοσοκομείο έως ότου ελεγχθούν οι συνθήκες στις οποίες πρόκειται να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του, απόφαση με την οποία το ζευγάρι διαφωνεί.

«Δεν είμαι πρόθυμος να δηλώσω στις κοινωνικές υπηρεσίες τίποτα, γιατί είμαστε θρησκευτική μειονότητα. Δεν μπορούν οι κοινωνικές υπηρεσίες να κάνουν έλεγχο σε μειονοτικές κατοικίες», είπε.

«Το παιδί είναι καλύτερα, σιτίζεται με γάλα της μητέρας του σε μεγαλύτερο βαθμό κάθε μέρα. Περιμένουμε να έρθει σε μία κατάσταση που η μητέρα του να μπορεί να το θηλάσει φυσικά», είπε ο 45χρονος πατέρας.