Ελλαδα

«Το καλοκαιράκι επιστρέφει»: Η πρόγνωση Μαρουσάκη για τον καιρό των επόμενων ημερών

Δείτε το «διάγραμμα της αλήθειας»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ήλιος και λίγα σύννεφα πάνω από το κέντρο της Αθήνας
Καιρός: Η πρόγνωση Μαρουσάκη για επιστροφή του καλοκαιριού © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Καιρός: Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για επιστροφή του καλοκαιριού και υψηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να μας προετοιμάζει για «καλοκαιρινό διάλειμμα». Ο λόγος, όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος του OPEN, «αιτία για αυτήν την καλοσύνη του καιρού είναι το πεδίο υψηλών πιέσεων, το οποίο θα επεκταθεί ανατολικότερα φέρνοντας μαζί του και πιο θερμές αέριες μάζες». 

Όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για τον καιρό των επόμενων ημερών, «με το καλοκαιράκι να επιστρέφει και πάλι στη χώρα μας αναμένεται να κυλήσει το δεύτερο μισό της εβδομάδας που μόλις ξεκίνησε και λέμε το δεύτερο μισό διότι μέχρι και την Τετάρτη θα επικρατήσει περιορισμένη αστάθεια προς τα δυτικά κυρίως με διαστήματα βροχοπτώσεων οι οποίες προς τα βορειοδυτικά θα είναι πιο πολλές και πιο έντονες». 

Ολόκληρη η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Με το καλοκαιράκι να επιστρέφει και πάλι στη χώρα μας αναμένεται να κυλήσει το δεύτερο μισό της εβδομάδας που μόλις ξεκίνησε και λέμε το δεύτερο μισό διότι μέχρι και την Τετάρτη θα επικρατήσει περιορισμένη αστάθεια προς τα δυτικά κυρίως με διαστήματα βροχοπτώσεων οι οποίες προς τα βορειοδυτικά θα είναι πιο πολλές και πιο έντονες.

Αιτία γι' αυτή την καλοσύνη του καιρού είναι το πεδίο υψηλών πιέσεων όπως σημειώνουμε με το λευκό βέλος στον πρώτο μας χάρτη το οποίο θα επεκταθεί ανατολικότερα φέρνοντας μαζί του και πιο θερμές αέριες μάζες.

Στο θερμοκρασιακό διάγραμμα ή όπως συνηθίζω να το λέω "διάγραμμα της αλήθειας" μιας και περιλαμβάνει τις πολλαπλές λύσεις των μετεωρολογικών μοντέλων που μας δείχνουν την επικρατέστερη τάση του καιρού, μπορούμε να παρατηρήσουμε την ανοδική τροχιά της θερμοκρασίας όπου προς το τέλος της εβδομάδας στο νομό Αττικής θα συναντάμε τον υδράργυρο κοντά στους 34 βαθμούς Κελσίου σαν μέγιστη θερμοκρασία.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι παρατηρώντας το ίδιο διάγραμμα προς το τελείωμά του βλέπουμε τις θερμοκρασιακές καμπύλες να κατηφορίζουν απότομα γεγονός που μας δείχνει μια απότομη μεταβολή του καιρού που θα συνοδευτεί και από κατακόρυφη πτώση του υδραργύρου και η οποία χρονικά τοποθετείται στις αρχές της άλλης εβδομάδας και στην οποία θα αναφερθούμε όταν τα προγνωστικά μας στοιχεία μπορούν να οδηγήσουν σε πιο σταθερά συμπεράσματα.

Μέχρι τότε απολαμβάνουμε το καλοκαιράκι με μια προσοχή μέχρι και την Τετάρτη προς τα δυτικά όπου η αστάθεια φαίνεται να κυριαρχεί.
Όμορφη ημέρα σε όλες και όλους!

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Με το καλοκαιράκι να επιστρέφει και πάλι στη χώρα μας αναμένεται να κυλήσει το...

Posted by Klearhos Marousakis on Sunday, September 22, 2024

Θοδωρής Κολυδάς: Μεταβολή του καιρού τον Οκτώβριο - Το φαινόμενο του εμποδιστή αντικυκλώνα

Σε μια νέα ανάρτηση προχώρησε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο «Χ» ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, κάνοντας λόγο για το καιρικό τοπίο μέχρι τον Οκτώβριο και πως προβλέπεται να διαμορφωθεί.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ίδιο, από τις αρχές του Οκτωβρίου αναπτύσσεται ισχυρός εμποδιστής αντικυκλώνας που θα μπλοκάρει και θα αποτρέψει τα συστήματα της κεντρικής Ευρώπης να κινηθούν προς την περιοχή μας. Όπως αναφέρει, έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας, ενώ φαίνεται ότι από τις αρχές Οκτωβρίου ένας ισχυρός αντικυκλώνας θα έχει ως αποτέλεσμα την απουσία βροχών στη χώρα μας.

Όπως σημειώνει ο κ. Κολυδάς: «Η άνοδος της θερμοκρασίας από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού. Από τις αρχές Οκτωβρίου ξαναγυρίζουμε σε κανονικά επίπεδα θερμοκρασιών.

Από πλευράς βροχοπτώσεων δεν διακρίνεται κάτι ενθαρρυντικό. Μοναδική εξαίρεση κάποια φαινόμενα στο τέλος του μήνα. Από τις αρχές του Οκτωβρίου αναπτύσσεται ισχυρός εμποδιστής αντικυκλώνας. Αυτός ο ισχυρός αντικυκλώνας θα μπλοκάρει και θα αποτρέψει τα συστήματα της κεντρικής Ευρώπης να κινηθούν προς την περιοχή μας και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την απουσία βροχών».

🎯 Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ✅Η άνοδος της θερμοκρασίας από τις αρχές της...

Posted by Theodoros Kolydas on Saturday, September 21, 2024

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.