Ελλαδα

Ναυάγιο λέμβου με μετανάστες στη Σάμο: 3 νεκροί και 25 αγνοούμενοι

Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λιμενικό σκάφος
(φωτογραφία αρχείου) © ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ/ EUROKINISSI

Ναυάγιο λέμβου με μετανάστες στη Σάμο: 3 νεκροί και 25 αγνοούμενοι - Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

Ναυάγιο λέμβου με μετανάστες καταγράφηκε το πρωί της Δευτέρας (23.9) ανοιχτά της Σάμου, με τις έως τώρα πληροφορίες να κάνουν λόγο για 3 νεκρούς και 25 αγνοούμενους.

Αυτήν την ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης στα ανοιχτά της Σάμου από ένα πλωτό και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Στις έρευνες συνδράμουν επίσης ένα σκάφος της ΕΟΔ Σάμου καθώς και ένα ελικόπτερο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει βυθιστεί πλαστική λέμβος, στην οποία επέβαιναν 33 άτομα (κατά δήλωσή τους), εκ των οποίων πέντε βρέθηκαν στην ξηρά και τρία άτομα ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4dmrc0pducp)

Ναυάγιο λέμβου με μετανάστες στη Σάμο - Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης

Σύμφωνα με το samosvoice.gr, το οποίο επικαλείται το Λιμενικό, νεκρά είναι δύο κοριτσάκια, περίπου 10-12 ετών και μια γυναίκα. Ενώ σώα είναι συνολικά πέντε άτομα, ανάμεσά τους και μία έγκυος γυναίκα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η λέμβος βυθίστηκε περίπου 150 μέτρα από την ακτή υπό κακές καιρικές συνθήκες. Ένας ιδιώτης άκουσε φωνές και ειδοποίησε το Λιμενικό. Στο σημείο του ναυαγίου πνέουν 5-6 μποφόρ. 

Έρευνες υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) πραγματοποιούνται στη θαλάσσια...

Posted by Samos24.gr on Monday, September 23, 2024

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.