Ελλαδα

Πέθανε ο βαρκάρης Κώστας Τασιόπουλος - Είχε σώσει 30 ανθρώπους από την κακοκαιρία «Daniel»

Πένθος στην οικογένειά του και στην κοινότητα της Μεταμόρφωσης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κώστας Τασιόπουλος
Ο Κώστας Τασιόπουλος είχε σώσει 30 ανθρώπους από την κακοκαιρία «Daniel» © Νέος Αγών

Πέθανε ο βαρκάρης Κώστας Τασιόπουλος - Είχε σώσει 30 ανθρώπους από την κακοκαιρία «Daniel»

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, ένα χρόνο μετά τις φονικές πλημμύρες του «Daniel», ο ηρωικός βαρκάρης της Μεταμόφωσης, Κώστας Τασιόπουλος.

Μεταμόρφωση και Βλοχός ένα χρόνο μετά τον «Ντάνιελ»

Κώστας Τασιόπουλος για κακοκαιρία «Daniel»: «Έζησα τέσσερις πλημμύρες στο χωριό»

Ο Κώστας Τασιόπουλος με ένα σιδερένιο βαρκάκι 40ετίας, εξοπλισμένος με θάρρος και με μεγαλείο ψυχής είχε σώσει περίπου 30 εγκλωβισμένους συγχωριανούς του κατά τη διάρκεια της πλημμύρας που βύθισε την κοινότητα κάτω από τα λασπόνερα.

Το σπίτι του είχε πλημμυρίσει μαζί με εκείνα των συγχωριανών του, όμως επέστρεψε στο χωριό, σύμφωνα με την εφημερίδα «Νέος Αγών». Τις τελευταίες ημέρες ύστερα από νοσηλεία του στο νοσοκομείο, διέμενε προσωρινά σε στενό οικογενειακό του πρόσωπο στην Καρδίτσα, όπου δυστυχώς απεβίωσε ξαφνικά σήμερα Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου.

Ο Κώστας Τασιόπουλος είχε δηλώσει στην εφημερίδα: «Όταν ήρθε ο Πρόεδρος του χωριού να με πάρει του είπα να μην φοβάται για μένα γιατί έχω τη βάρκα μου. Το νερό άρχισε να έρχεται από τις 3 η ώρα. Όταν κατά τις 5.30 σταμάτησε η βροχή πήρα τη βάρκα μου και άρχισα να κινούμαι μέσα στο χωριό και όπου έβρισκα κόσμο τον έπαιρνα. Συνολικά μετέφερα στο κοινοτικό γραφείο 18 άτομα. Εκεί μείναμε το βράδυ και το πρωί της επομένης με τη βάρκα μου μετέφερα λίγα-λίγα περίπου 30 άτομα πάνω στο ανάχωμα. Από εκεί μας πήραν με τα ελικόπτερα και μας μετέφεραν στην Καρδίτσα. Γιατί να φοβηθώ; Εγώ έζησα τέσσερις πλημμύρες στο χωριό».

Ο Κώστας Τασιόπουλος με ένα σιδερένιο βαρκάκι 40ετίας
Ο Κώστας Τασιόπουλος με το σιδερένιο βαρκάκι του 40ετίας © Νέος Αγών

Η είδηση του θανάτου βύθισε στο πένθος την οικογένειά του αλλά και συνολικότερα την τοπική κοινότητα της Μεταμόρφωσης.

«Φτωχότερη η κοινωνία μας, έφυγε μια εμβληματική μορφή της σύγχρονης ιστορίας του χωριού μας. Ο άνθρωπος που κατάφερε να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό σε ηλικία 81 ετών, με ατομικό αγώνα, ανιδιοτέλεια, αυταπάρνηση, σθένος και με την αυτοθυσία του κατάφερε να σώσει αρκετές ανθρώπινες ζωές. Ο Κώστας Τασιόπουλος διέπονταν από ταπεινότητα, εντιμότητα, καλοσύνη και αγάπη για τον συνάνθρωπο. Στις πιο δύσκολες στιγμές σκόρπισε σε όλους μας απλόχερα το κουράγιο, την δύναμη και την ελπίδα για να ξανά σταθούμε στα πόδια μας», δήλωσε στην εφημερίδα ο Πρόεδρος του χωριού Πέτρος Κοντογιάννης και πρόσθεσε: «Για εμένα και τους συγχωριανούς μου είναι και θα είναι το ηρωικό μας πρότυπο. Καλό σου ταξίδι στον παράδεισο Ήρωα. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του το 2023:

Ο 80χρονος ήρωας της Καρδίτσας: Έσωσε μόνος του με τη βάρκα 15 ανθρώπους

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.