Ελλαδα

Η Περιφέρεια Ηπείρου προσλαμβάνει άτομο για να κλείνει φώτα και παράθυρα

Τι απαντά ο Περιφερειάρχης στις αντιδράσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καρχιμάνης
Η Περιφέρεια Ηπείρου προσλαμβάνει άτομο για να κλείνει φώτα και παράθυρα © Ant1

Η Περιφέρεια Ηπείρου προσλαμβάνει άτομο για να κλείνει φώτα και παράθυρα - Τι απαντά ο Περιφερειάρχης στις αντιδράσεις

Η Περιφέρεια Ηπείρου δίνει 37.000 ευρώ για 2 χρόνια σε εξωτερικό συνεργάτη προκειμένου να κλείνει τα φώτα, τα παράθυρα και τα κλιματιστικά των γραφείων της, προκαλώντας αντιδράσεις - κυρίως - στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καρχιμάνης, μίλησε σήμερα (20.9) στον Ant1 για την πρόσληψη ατόμου, δίνοντας σχετικές εξηγήσεις. «Εμείς αναθέσαμε στην εταιρεία διαχείρισης της Περιφέρειας να μας βρει άτομο», είπε ο κ. Καρχιμάνης και εξήγησε ότι από τα 37.000 ευρώ, τα 7.000 είναι ΦΠΑ, ενώ τα από τα 15.000 ετησίως (μεικτά) η εταιρεία επίσης φορολογείται, συνεπώς μειώνονται.

perifereia_ipeirou

Τι λέει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου για την πρόσληψη ατόμου για να κλείνει τα φώτα

Ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι «το βοηθητικό προσωπικό μας έχει πάρει σύνταξη, το πρόγραμμα "55-67" κόπηκε. Το μεσημέρι έχουμε έναν άνθρωπο που προσέχει τα γραφεία, σηκώνει τα τηλέφωνα, τα φώτα, όλα». Μάλιστα, έθεσε το ζήτημα ασφάλειας του κτιρίου, δηλώνοντας ότι «κάθε πορεία στα Ιωάννινα, τελειώνει στην Περιφέρεια» και δεν υπάρχει κάποιος να προσέχει το κτήριο, παρά μόνο ένα άτομο που κάθεται τα κάνει όλα.

«Είχαμε τέτοιους υπαλλήλους, πήραν σύνταξη και δεν έχουμε κανέναν. Έχουμε πολύ λίγο κόσμο», είπε ο κ. Καρχιμάνης και τόνισε: «ζητήσαμε από το υπουργείο να συνεχιστεί το πρόγραμμα για την πρόσληψη ατόμων ηλικίας 55 – 67 ετών». 

Στο ερώτημα «γιατί δεν δίνονται αυτά τα χρήματα για κάτι άλλο, πιο ωφέλιμο», απάντησε ότι «αυτό που δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι πληρώνουμε πάνω από 50.000 ευρώ τη διετία για να καθαρίζουμε τις μπογιές από το κτήριο».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4aubzpk8p8h)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.