Ελλαδα

«Δύο φορές ακούσαμε μεγάλο μπαμ»: Μαρτυρίες για την τραγωδία με τη νεκρή τουρίστρια στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Πώς έγινε το δυστύχημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικόνες από την επιχείρηση της ΕΜΑΚ στο Φαράγγι της Σαμαριάς
Μαρτυρίες για την τραγωδία με τη νεκρή τουρίστρια στο Φαράγγι της Σαμαριάς © neakriti.gr

Φαράγγι της Σαμαριάς: Πώς έγινε η τραγωδία με τη νεκρή τουρίστρια - Οι μαρτυρίες περιπατητών

Μαρτυρίες για την τραγωδία που καταγράφηκε την Τετάρτη (18.9) στο Φαράγγι της Σαμαριάς, έρχονται τις τελευταίες ώρες στο φως της δημοσιότητας. Η 35χρονη τουρίστρια έχασε τη ζωή της όταν βράχος έπεσε πάνω της βράχος που αποκολλήθηκε από το φαράγγι λίγο πριν ολοκληρώσει τη διαδρομή. 

Πληροφορίες του neakriti.gr αναφέρουν ότι περίπου 1,5 χιλιόμετρο πριν από την έξοδο του Φαραγγιού της Σαμαριάς προς Αγία Ρουμέλη, στις γνωστές Πόρτες, εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής που έπληξε τον Δρυμό, ένας βράχος αποκολλήθηκε από μεγάλο ύψος, έπεσε αρχικά πάνω σε δέντρα και στη συνέχεια, διαγράφοντας μια απίστευτη πορεία, χτύπησε τη γυναίκα προκαλώντας της μοιραίο τραύμα στον μηρό. Η γυναίκα πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία. 

Ελικόπτερο της ΕΜΟΔΕ απογειώθηκε από το Ηράκλειο μεταφέροντας δυνάμεις της 3ης ΕΜΑΚ που προσέγγισαν το σημείο της τραγωδίας, μεταφέροντας τη γυναίκα στο ελικοδρόμιο της Αγίας Ρουμέλης ώστε στη συνέχεια να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος». Όπως αναφέρει το neakriti.gr, κοντά της βρισκόταν γιατρός ο οποίος έσπευσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες καθώς και οι άνθρωποι του φορέα που έχουν υπό την εποπτεία τους το φαράγγι.

Φαράγγι της Σαμαριάς: Οι μαρτυρίες για την τραγωδία με τη νεκρή τουρίστρια

Στο Λιμάνι Σφακίων μεταφέρθηκαν χθες το απόγευμα οι περιπατητές που διέσχιζαν το Φαράγγι της Σαμαριάς, οι οποίοι ήταν άκρως συγκλονισμένοι, αδυνατώντας να συνειδητοποιήσουν τι είχε συμβεί. Όπως ανέφεραν, δεν υπήρχαν ενδείξεις για βροχόπτωση και όταν ξεκίνησαν την πεζοπορία τους ο καιρός ήταν καλός. Ωστόσο, ξαφνικά ξέσπασε μια δυνατή καταιγίδα και αποκολλήθηκε ο βράχος ο οποίος καταπλάκωσε το πόδι της νεαρής περιπατήτριας.

«Είδα το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας. Ήταν καταιγίδα. Μια καταιγίδα κατέστρεψε μια γέφυρα κι από εκεί ξεκίνησαν όλα. Τραυματίστηκε θανάσιμα μια νέα γυναίκα», δήλωσε ένας άνδρας στο creta24.gr. «Άκουσα ότι έμειναν άνθρωποι στο φαράγγι, κάτι έγινε αλλά δεν ξέρω τι», δήλωσε ένας άλλος άνδρας.

«Μια γυναίκα ήταν αναίσθητη, προσπάθησαν να την επαναφέρουν, έκαναν ό,τι μπορούσαν. Είχε σπάσει το πόδι της, ήταν χωρίς αισθήσεις, δυστυχώς. Η διασωστική ομάδα ήρθε και έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε», ανέφερε περιπατητής.

«Πρέπει να ήταν εκεί για κάμποσο. Πάνω από δέκα λεπτά. Δεν ξέρω ποιος ήταν μαζί της, εγώ ήμουν με την οικογένειά μου και περνούσαμε από το σημείο, είδαμε τους νοσηλευτές να είναι εκεί», είπε ένας άλλος περιπατητής, ενώ άλλη γυναίκα ανέφερε: «Δύο φορές ακούσαμε μεγάλο μπαμ. Την είδαμε την γυναίκα, όταν ήταν όλοι τριγύρω και προσπαθούσαν να την επαναφέρουν. Δεν είχε τις αισθήσεις της. Όταν μπήκαμε στο Φαράγγι είχε καλό καιρό».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.