Ελλαδα

Προειδοποίηση της ΕΛΑΣ για παραπλανητικό email με υπογραφή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας

Το έχουν λάβει δεκάδες χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου σε όλη τη χώρα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Προειδοποίηση της ΕΛΑΣ για παραπλανητικό email με υπογραφή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας

Ένα παραπλανητικό email έχουν παραλάβει τις τελευταίες ημέρες δεκάδες χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου στην Ελλάδα εκ μέρους υποτίθεται της Ελληνικής Αστυνομίας. Το συγκεκριμένο email έχει τίτλο «επιστολή κλήσης από την αστυνομία» και απευθύνεται σε έντονο ύφος σε όσους το λαμβάνουν.

To παραπλανητικό email φέρει ως υπογραφή το όνομα του αρχηγού της ΕΛΑΣ

Μάλιστα το συγκεκριμένο φέρει ως υπογραφή, το όνομα του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτρη Μάλλιου. Το email προτρέπει τον αποδέκτη να ανοίξει το συνημμένο αρχείο προκειμένου να παραλάβει και να διαβάσει την κλήση.

Στην πραγματικότητα η κλήση δεν υφίσταται αλλά με αυτό τον τρόπο και ακολουθώντας συγκεκριμένη διαδικασία, κάποιοι μπορεί να αποκτήσουν πρόσβαση στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη.

Το μήνυμα που λαμβάνουν οι παραλήπτες αναφέρει τα εξής: «Έχετε 24 ώρες για να απαντήσετε στις κατηγορίες αυτές. Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα ληφθούν σοβαρά νομικά μέτρα εναντίον σας εάν δεν απαντήσετε στην παρούσα ειδοποίηση εντός 24 ωρών από την παραλαβή της. Το γραφείο μας είναι ανοιχτό 24 ώρες / 7 ημέρες την εβδομάδα. Ανυπομονούμε να σας ακούσουμε σύντομα».

Η συγκεκριμένη ενημέρωση δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική Αστυνομία, πόσο δε όταν αυτό φέρει και την υπογραφή με το όνομα του Αρχηγού της.

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, όχι μόνο όσοι παραλάβουν το συγκεκριμένο μήνυμα αλλά και αντίστοιχα, τα οποία κυκλοφορούν κατά δεκάδες, στο διαδίκτυο.