Ελλαδα

Κακοκαιρία προ των πυλών - Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Εφιστά την προσοχή για πλημμυρικά φαινόμενα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βροχή
Βροχή © Theodore Manolopoulos / SOOC

Καιρός, Μαρουσάκης: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι - Εφιστά την προσοχή για πλημμυρικά φαινόμενα

Κακοκαιρία αναμένεται προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια σήμερα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα προκληθούν από το βαρομετρικό χαμηλό προς την κεντρική Μεσόγειο το οποίο εκτονώνεται προς τα δυτικά τμήματα.

Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία στροβιλισμών που φέρνουν ασταθείς αέριες μάζες, με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες.

«Θέλει προσοχή αυτός ο καιρός καθώς είμαστε σε μια εποχή με πολύ θερμές τις θάλασσες μας και τροφοδοτούνται αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα για αυτό και δεν αποκλείεται να προκληθούν μικροπλημμυρικά προβλήματα, να δούμε χαλαζοπτώσεις ή και προβλήματα από τους κεραυνούς με αρκετή συχνότητα», είπε χαρακτηριστικά, ο Κλεαρχος Μαρουσάκης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d494fgh5nw8p)

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα από το ύψος της βόρειας Πελοποννήσου και προς τα πάνω. Παράλληλα, βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν προς τα κεντρικά, βόρεια και δυτικά ενώ καλύτερος θα είναι ο καιρός προς το κεντρικό, ανατολικό και νότιο Αιγαίο που θα έχουμε και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα είναι υψηλή και θα φτάσει κατά τόπους τους 28 και 29 βαθμούς Κελσίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.