Ελλαδα

Είναι ο 42χρονος «άνθρωπος χωρίς ταυτότητα» ο μικρός Μιχάλης που εξαφανίστηκε το 1985;

Ο Πέτρος Κουτσούκης αναζητά την οικογένειά του - Ελπίδες για την οικογένεια Μήτρου

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Είναι ο «άνθρωπος χωρίς ταυτότητα» ο εξαφανισμένος Μιχάλης Μήτρου;
Είναι ο «άνθρωπος χωρίς ταυτότητα» ο εξαφανισμένος Μιχάλης Μήτρου;

Είναι ο «άνθρωπος χωρίς ταυτότητα» ο εξαφανισμένος Μιχάλης Μήτρου; - Ο Πέτρος Κουτσούκης αναζητά την οικογένειά του - Ελπίδες για την οικογένεια Μήτρου

Ένας 42χρονος άνδρας, με το όνομα Πέτρος, υποστηρίζει ότι δεν έχει οικογένεια, ταυτότητα και χαρτιά, ενώ δηλώνει ότι δεν έχει καμία ανάμνηση πριν από 10 του χρόνια. Η ιστορία του δίνει ελπίδα σε οικογένειες που αναζητούν τα παιδιά τους, τα οποία φέρεται να εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς τη δεκαετία του 1980 -1990. Ήδη έχει κινητοποιηθεί η οικογένεια του Μιχάλη Μήτρου, που σε ηλικία 6 ετών, το 1985, εξαφανίστηκε από την Αρκαδία. 

Ο 42χρονος Πέτρος εκφράζει την επιθυμία να υποβληθεί σε τεστ DNA προκειμένου να εξεταστεί αν είναι ο Μιχάλης Μήτρου. Άλλωστε, οι αδελφές του 6χρονου Μιχάλη Μήτρου αναζητούν ακόμα και σήμερα να βρουν τι απέγινε το μικρότερο από τα συνολικά 5 παιδιά της οικογενείας. «Έχω ανοίξει αυτό το φάκελο να βρεθεί η αλήθεια. Ό,τι και να έχει συμβεί να μάθουμε την αλήθεια σαν οικογένεια. Ζούμε έναν εφιάλτη τόσα χρόνια», δήλωσε στο Mega η αδελφή του.

Το χρονικό της εξαφάνισης του Μιχάλη Μήτρου και η υπόθεση του Γιωργάκη Παρασκευόπουλου

Το καλοκαίρι του 1985 ο Μιχάλης Μήτρου ήταν με τους γονείς και τα αδέλφια του στη στάνη της οικογένειας στο Λεβίδι Αρκαδίας. Κάποια στιγμή ξέφυγε από την προσοχή όλων και τα ίχνη του χάθηκαν για πάντα. «Αρχίσαμε να τον ψάχνουμε μόλις φτάσαμε στο χωριό και δεν ήταν μαζί μας ο αδελφός μας. Γυρίσαμε πίσω, ψάξαμε γύρω-γύρω».

Την ίδια ώρα, ένας φίλος του Πέτρου υποστηρίζει πως η ομοιότητα που έχει ο 42χρονος, σε παλιές φωτογραφίες του, με τον 10χρονο Γιωργάκη Παρασκευόπουλο είναι μεγάλη. «Μοιάζουν καταπληκτικά. Και η κόρη του Πέτρου μοιάζει πάρα πολύ με τον μικρό Γιωργάκη. Τόσες συμπτώσεις;», αναρωτιέται. Ο κ. Θεοδόσης ισχυρίζεται πως όταν μίλησε στον Πέτρο για αυτό το παιδί από τη Γορτυνία, που δεν βρέθηκε ποτέ, ο 42χρονος περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το χωριό Δήμητρα ενώ ουσιαστικά δεν το είχε επισκεφτεί ποτέ. «Ένα πολύ περίεργο, που ενισχύει την εκδοχή ότι μπορεί να είναι αυτό το παιδί, είναι ότι μου περιέγραψε το ίδιο χωριό ακριβώς όπως το είχε στη μνήμη του. Σας λέω ειλικρινά. Μου είπε για την ανηφόρα, τη στροφή, ένας βράχος, χωρίς να ξέρει για ποιο χωριό μου λέει».

Στη ληξιαρχική του πράξη αναγράφεται ως Πέτρος Κουτσούκης. «Απλά θυμόμουν κάποιον άνθρωπο που μου είχε πει "πού είσαι ρε Πέτρο;" κι από αυτό έβγαλα κι εγώ το όνομά μου. Και το επώνυμο προέρχεται από το κουτσός, επειδή είχα ένα θέμα με το πόδι μου». Η ημερομηνία γέννησής του υπολογίστηκε κατά προσέγγιση από την εξέταση των οστών του βάσει των οποίων είναι ένας άνδρας περίπου 42 ετών. Το όνομα πατρός είναι φανταστικό, όπως και το όνομα της μητέρας του καθώς ο Πέτρος αναζητά ακόμα και σήμερα την οικογένειά του.

Ο Πέτρος Κουτσούκης έχει αποκτήσει μια κόρη με τη σύντροφό του η οποία όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται στο πλάι του και με επιστολές της σε νοσοκομεία και δημόσιες υπηρεσίες ζητά να ασχοληθούν με την υπόθεσή του. «Έχασε τη μνήμη του για άγνωστο λόγο και σας λέω πως πραγματικά δεν θυμάται. Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν είναι αλλοδαπός και δεν έχει σκαρφιστεί την ιστορία του για να μείνει στην Ελλάδα. Είναι ορφανός άνθρωπος και γι’ αυτό δεν τον έχει αναζητήσει κανένας. Σας παρακαλώ πολύ, βοηθήστε μας, έγραψε στην επιστολή της Αιγινήτειο. 

Γιώργος Τσούκαλης: Ταιριάζουν πολλά πράγματα με τις χρονολογίες

«Πριν από λίγα χρόνια είχαμε μία υπόθεση, και δεν υπήρχε αποτέλεσμα. Ταιριάζουν πολλά πράγματα με τις χρονολογίες. Πριν από 15 μέρες με ενημέρωσε ο συνάδελφός σας και ήρθα σε επαφή με την αδελφή του παιδιού και ενημέρωσα, και εκείνη μίλησε με τη δικηγόρο του ανθρώπου αυτού. Συμφωνήσαμε να έρθουν οι αδελφές και να κάνουμε τεστ DNA την επόμενη εβδομάδα. Ένα βασικό στοιχείο είναι η ηλικία και από ό,τι ακούμε ο Πέτρος έφυγε από ένα χωριό όπως και της οικογένειας πουν εκπροσωπώ. Μιλάνε για την Πελοπόννησο και οι δύο υποθέσεις», δήλωσε στο Mega ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης. 

«Τον τελευταίο καιρό βλέπω πολλές ενέργειες και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Είμαι πατέρας και δεν έχω αναγνωρίσει το παιδί. Θέλω να προφυλάξω το παιδί μου από όλα αυτά γιατί είναι ένα ζήτημα που αφορά εμένα και δεν θέλω να βγάλω προς τα έξω το παιδί μου. Δεν το έχω αναγνωρίσει γιατί δεν μπορώ να το κάνω (σ.σ.: λόγω χαρτιών). Θυμάμαι ένα λεωφορείο που μπήκα μέσα και έκανα ταξίδι. Το θυμάμαι πολύ καλά γιατί έβρεχε και ανέβηκα στην Αθήνα. Με ρωτούσαν για τη ζωή μου και δεν θυμόμουνα. Είχα σκαρφιστεί μία ιστορία και την είχα πιστέψει. Έμενα και στα παγκάκια, και σε εγκαταλελειμμένα σπίτια. Έχω ζήσει πολύ δύσκολα. Έχω κάποια κενά μνήμης και δυσκολεύτηκα πολύ με αυτό. Μόνα ΑΜΚΑ έχω αλλά τώρα είναι ανενεργό. Δούλευα ‘μαύρα’ στις δουλειές μου. Αυτή τη στιγμή είμαι σαν να είμαι παράνομος. 10-15 χρόνια παλεύω με τις δημόσιες υπηρεσίες. Υπάρχουν άνθρωποι με ξέρουν 30 χρόνια. Μιλάω άπταιστα τη γλώσσα, είμαι Έλληνας. Σχολείο δεν έχω πάει. Είμαι πρόθυμος να πάω όπου θέλουν οι γιατροί για εξετάσεις. Έχω πρόβλημα μνήμης. Στην αστυνομία έχω δώσει αποτυπώματα, έχω δώσει τα πάντα, είμαι πολύ συνεργάσιμος αλλά για κάποιο λόγο το θέμα μου δεν έχει προχωρήσει. Υπάρχουν δύο περιπτώσεις τώρα και ελπίζω να είμαι εγώ για να τελειώσει αυτό το πράγμα», δηλώνει ο Πέτρος Κουτσούκης. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d48m65w3sro9)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.