Ελλαδα

Φωτιά στα διυλιστήρια της Motor Oil - Μάχη για να μην φθάσει στις δεξαμενές

Επιχειρούν 90 πυροσβέστες, ρίψεις επιβραδυντικού υγρού από ελικόπτερα

Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Motor Oil: Φωτιά στις εγκαταστάσεις στους Αγίους Θεοδώρους

Μάχη με φλόγες που φτάνουν σε ύψος και τα 20 μέτρα δίνουν δεκάδες πυροσβέστες στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους.

Η κατάσταση είναι αποπνικτική, έχουν αναφέρει τα στελέχη που βρίσκονται στην Motor Oil κατά την ενημέρωση τους προς το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος. Ειδικά επιβραδυντικά υγρά που αποσκοπούν στο να πέσουν οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που έχουν αναπτυχθεί αλλά και τόνοι νερού ρίχνονται δίχως σταματημό από τους 90 και πλέον πυροσβέστες που έχουν φτάσει στο σημείο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των πυροσβεστών, τα μέτρα πυρασφάλειας των εγκαταστάσεων λειτούργησαν ωστόσο η αρχική ισχυρή έκρηξη αλλά και οι υπόλοιπες, μικρότερης ισχύος που ακολούθησαν, έχουν προκαλέσει μια ανεξέλεγκτη, εως τώρα πυρκαγιά. Όλα φαίνεται να ξεκίνησαν κατά την διάρκεια εργασιών σε μια από τις δεξαμενές, ωστόσο τα αίτια θα ερευνηθούν μόλις σβήσει η πυρκαγιά που είναι και το κυριότερο μέλημα αυτή τη στιγμή.

Το «112» που ήχησε νωρίτερα καλώντας τους κατοίκους των γύρω περιοχών να φύγουν από τα σπίτια τους, σχετίζεται με τους τοξικούς καπνούς που έχουν καλύψει την ευρύτερη περιοχή.

Στην περιοχή έχουν φτάσει ήδη και ελικόπτερα της Πυροσβεστικής ώστε εάν κριθεί αναγκαίο να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού και άλλων ειδικών υγρών κατάσβεσης.

Η τιτάνια μάχη που δίνεται αυτή τη στιγμή είναι να μην φτάσει στις υπόλοιπες δεξαμενές με καύσιμα η πυρκαγιά η οποία εως και αυτή την στιγμή τουλάχιστον, είναι ανεξέλεγκτη.

Μάλιστα στην περιοχή ήχησε το 112, για απομάκρυνση από την περιοχή.

Λόγω της πυρκαγιάς έχει κλείσει η παλιά Εθνική Οδός στο κομμάτι των Αγίων Θεοδώρων.

Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος του κόμβου των Αγίων Θεοδώρων έως το ύψος των διοδίων Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επίσης «διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα μεταξύ Κινέτας – Κορίνθου, εξαιτίας πυρκαγιάς στη περιοχή των Αγίων Θεοδώρων» αναφέρει η σχετική ενημέρωση της Hellenic Train.