Ελλαδα

Προχωρούν οι εργασίες για τη γραμμή 4 του Μετρό - Φτάνουν σε Ζωγράφου και Άλσος Βεΐκου οι μετροπόντικες

Πότε ξεκινά τη λειτουργία του το μετρό Θεσσαλονίκης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γραμμή 4 του Μετρό: Φτάνουν σε Ζωγράφου και Άλσος Βεΐκου οι μετροπόντικες - Πότε ξεκινά τη λειτουργία του το μετρό Θεσσαλονίκης

Για την εξέλιξη των έργων στη γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας μίλησε στο 7ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών - ITC 2024, ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικό Μετρό ΑΕ, Νικόλαος Κουρέτας, κάνοντας γνωστό ότι οι μετροπόντικες φτάνουν τις επόμενες ημέρες σε Ζωγράφου και Άλσος Βεΐκου.

Όπως περιέγραψε ο κ. Κουρέτας, αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες σε 25 από τις συνολικά 26 θέσεις της γραμμής 4 του μετρό, με μόνη εξαίρεση τη θέση στον σταθμό Ριζάρη, όπου υπάρχει ακόμα δικαστική εκκρεμότητα. «Στις 20 θέσεις έχουν ολοκληρωθεί οι πρόδρομες εργασίες. Ο TBM Μετροπόντικας Αθηνά από την Κατεχάκη έχει ξεπεράσει τα δύο χιλιόμετρα μήκος, σε 10 μέρες θα βρίσκεται κάτω από τον σταθμό Ζωγράφου. Ο Μετροπόντικας Νίκη θα βρίσκεται σε έναν μήνα στον πρώτο σταθμό στο Άλσος Βεΐκου. Είναι ένα δύσκολο έργο στο κέντρο της πόλης. Συναντούμε δυσκολίες καθημερινά, τις επιλύουμε και προχωράμε», σημείωσε.

Στις 30 Νοεμβρίου η έναρξη λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης

Παράλληλα, στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την παράδοση στο επιβατικό κοινό του μετρό της Θεσσαλονίκης, που θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου. Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνονται οι δοκιμές όλων των συστημάτων και η αξιολόγηση. Όπως τόνισε ο κ. Κουρέτας, αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την επέκταση του μετρό στην Καλαμαριά, επέκταση που θα προσθέσει πέντε νέους σταθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2025.

Στο επόμενο στάδιο έχουν προγραμματιστεί οι επεκτάσεις αρχικά προς τα δυτικά της πόλης (σε Αμπελόκηπους, Εύοσμο και οδό Λαγκαδά) και η επέκταση προς τα ανατολικά από την Καλαμαριά προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. «Όταν θα μπείτε στον σταθμό Βενιζέλου, θα δείτε τον πιο όμορφο σταθμό του κόσμου. Είναι ένας υπόγειος αρχαιολογικός χώρος. Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό», υπογράμμισε ο κ. Κουρέτας.

Διαβάστε επίσης → Έρχονται 3 νέοι σταθμοί Μετρό στην Αθήνα - Πού θα κατασκευαστούν