Ελλαδα

Η συγκινητική ανάρτηση της Σμαράγδας Καρύδη μετά τον θάνατο του πατέρα της

O αγαπημένος ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 86 ετών

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Σμαράγδα Καρύδη: Η πρώτη της ανάρτηση μετά τον θάνατο του πατέρα της

Η Σμαράγδα Καρύδη έκανε την πρώτη της ανάρτηση μετά τον θάνατο του πατέρα της Ντίνου Καρύδη σε ηλικία 86 ετών. 

Η Σμαράγδα Καρύδη δημοσίευσε μία παλιά ασπρόμαυρη φωτογραφία, όπου η ίδια ήταν μωρό και ο πατέρας της ξαπλωμένος στο έδαφος την κρατούσε αγκαλιά γεμάτος από ευτυχία.

Η είδηση του θανάτου του Ντίνου Καρύδη ανακοινώθηκε από τον Σπύρο Μπιμπίλα μέσω μιας ανάρτησης στο Facebook στην οποία έγραφε: «Αγαπημένε μου φιλε Καληνύχτα για πάντα! Ήσουν από τους πιο γλυκούς ανθρώπους που γνώρισα και με έλεγες πάντα ανηψάκι σου από τότε που στα στούντιο της ΕΡΤ το 80 γνωριστήκαμε, αγαπηθήκαμε κ μας ένωσε βαθειά οικογενειακή φιλία.. Το ταλέντο και το χιούμορ σου αστειρευτα! Η αγάπη για όλους εμάς μα κυρίως για την Τζούλια σου κ την Σμαράγδα σου υπέρμετρη.. Κι η Σμαράγδα αξία κόρη τέτοιων γονιών. Θα σε αγαπαμε πάντα και θα’σε αποχαιρετησουμε την Τρίτη 1.30 από το κοιμητήριο Ζωγραφου..Καλό ταξίδι λατρευτε μας Ντινάκο και θερμά συλλυπητήρια στα 2 σου αγαπημένα πλάσματα..»

Ποιος ήταν ο Ντίνος Καρύδης

Ο Ντίνος Καρύδης, ένας από τους πιο αγαπημένους και ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938 σε μια φτωχή οικογένεια.

«Ο φόβος της πείνας έρχεται ακόμη συνέχεια σαν εφιάλτης. Γι’ αυτό δεν τόλμησα να κυνηγήσω μεγαλύτερα πράγματα στην καριέρα μου και βολευόμουν πάντα με ψίχουλα και έλεγα να μην τα χάσω κι αυτά», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Μπήκε στο χώρο της υποκριτικής για να μπορεί να φάει και ξεκίνησε ως κομπάρσος. «Αυτό που με έπεισε να πάω να γίνω κομπάρσος ήταν το ότι ο φίλος μου μού είπε ότι στα διαλείμματα προσέφεραν και δωρεάν φαγητό. Για μένα ήταν μεγάλη υπόθεση να φάω και μόνο γι’ αυτόν τον λόγο πήγα», είχε εξομολογηθεί για την πρώτη του επαφή με το θέατρο.

Μετά τις σπουδές του στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, η καριέρα του εκτοξεύθηκε, κατακτώντας τον θεατρικό, κινηματογραφικό και τηλεοπτικό χώρο.

Μέσα από ρόλους σε παραστάσεις όπως «Οδός Ονείρων», «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια» και «Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού»,αλλά και σε ταινίες όπως «Η Αλίκη στο ναυτικό», «Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο» και «Το αγκίστρι», ο Ντίνος Καρύδης κέρδισε τις καρδιές του κοινού.