Ελλαδα

Ζωντανά ο νέος φωτισμός του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο

Η Ελευθερία Ντεκώ ανέλαβε την επιμέλεια του έργου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζωντανά ο νέος φωτισμός του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ/EUROKINISSI

Το ιερό του Ποσειδώνα είχε φωταγωγηθεί το 2004, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων 

Απόψε πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του έργου του νέου φωτισμού στον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Ένα ταξίδι στο Φως, με την Ελευθερία Ντεκώ & τον Σταύρο Ξαρχάκο

Η Ελευθερία Ντεκώ που υπήρξε η διευθύντρια και σχεδιάστρια φωτισμού στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας ανέλαβε την επιμέλεια του έργου. Τη μελέτη και την υλοποίηση ανέλαβε η Metlen Energy & Metals.

«Ο νέος φωτισμός του ναού του Σουνίου αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο την αρχαιολογική και αρχιτεκτονική σημασία του μνημείου, προσδίδοντάς του νέες διαστάσεις», επισημαίνει το υπουργείο Πολιτισμού.

Το ιερό του Ποσειδώνα είχε φωταγωγηθεί το 2004, λόγω των Ολυμπιακών αγώνων του 2004. Το σύστημα αυτό είχε υποστεί τη φθορά του χρόνου και έτσι αποφασίστηκε να γίνει νέο έργο. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο να εξασφαλιστεί ότι δεν θα διαταραχθεί η οπτική εμπειρία των επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο, κατά τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο.

Όλα τα στοιχεία της εγκατάστασης και τα φωτιστικά σώματα τοποθετήθηκαν με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην εμποδίζουν την περιήγηση και να μην προκαλούν οπτική όχληση στους επισκέπτες. Οι θέσεις των φωτιστικών, καθώς και οι διαδρομές των καλωδιώσεων και των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, σχεδιάστηκαν και τοποθετήθηκαν με προσοχή σε κατάλληλα σημεία, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του χώρου, συμπληρώνει το υπουργείο Πολιτισμού.

Τα εγκαίνια τελεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη. Η εκδήλωση της φωταγώγησης ξεκίνησε στις 19:30 και κλείνει με τη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου, ο οποίος αποδίδει φόρο τιμής στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Τη συναυλία πλαισιώνουν καλλιτέχνες όπως ο Δημήτρης Μπάσης, η Ηρώ Σαΐα, ο Ζαχαρίας Καρούνης, πολυμελής χορωδία και ορχήστρα εγχόρδων και πνευστών.

Εκδήλωση για τον νέο φωτισμό του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο, παρουσία του πρωθυπουργού

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.