Ελλαδα

Φθινοπωρινό το σκηνικό τις επόμενες μέρες - Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Πού έρχονται βροχές και καταιγίδες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
βροχη, περαστικοι
© ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI

Φθινοπωρινό το σκηνικό τις επόμενες μέρες- Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Για φθινοπωρινό σκηνικό του καιρού έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες ξανά προς τα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια τμήματα της χώρας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d47na1fcuynt)

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει την Κεντρική Ευρώπη θα μετατοπίσει αέριες ψυχές μάζες προς την Κεντρική Μεσόγειο, για να δημιουργήσει τον έντονα άστατο καιρό. Επιπλέον, θα έχουμε και πτώση της θερμοκρασίας.

Όπως τόνισε ο μετεωρολόγος, από το πρωί στα βόρεια επικρατεί αρκετή ψύχρα ενώ και στην Αθήνα η θερμοκρασία τις πρωινές ώρες είναι κοντά στους 19-20 βαθμούς. Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα, Δευτέρα σε παραθαλάσσιες και θαλάσσιες εκτάσεις της χώρας μας, με αρκετές βροχές στο Ιόνιο, στα Κύθηρα και σε περιοχές της Κρήτης ενώ τοπικές μπόρες θα έχουμε και στο Ανατολικό και βορειοανατολικό Αιγαίο. Καλύτερες οι συνθήκες θα είναι στις κεντρικές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού όπου θα χουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα κινηθούν γύρω στα 5-6 μποφόρ ενώ θα αρχίσουν να υποχωρούν από το απόγευμα.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Δροσερός θα είναι ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές-δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε μεγάλα διάστημα με ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς.

Καιρός: Πού θα βρέξει τις επόμενες ημέρες

Με αστάθεια θα κινηθούν οι επόμενες ημέρες έως και την Πέμπτη σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη. Την Τρίτη θα έχουμε αρκετές βροχές στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο και στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα. Τα πιο έντονα φαινόμενα περιμένουμε την Τετάρτη και την Πέμπτη. «Αυτή η αστάθεια θα απασχολήσει τη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα κυρίως. άρα η προσοχή μας θα πρέπει να είναι στραμμένη προς το κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία. Σε αυτές τις περιοχές θα έχουμε τα πιο έντονα φαινόμενα» ανέφερε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.