Ελλαδα

Ελλάδα: η χώρα που μπορείς να πίνεις και να οδηγείς μέχρι να σκοτώσεις

Στην Ελλάδα η ζωή μας κινδυνεύει ανά πάσα ώρα και στιγμή επειδή οι κυβερνήσεις αρνούνται να επιβάλλουν τον νόμο

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελλάδα: η χώρα που μπορείς να πίνεις και να οδηγείς μέχρι να σκοτώσεις
© Motionteam / Eurokinissi

Το σχόλιο του Μάνου Βουλαρίνου για τη σύνηθη οδηγική συμπεριφορά των Ελλήνων οδηγών

Υποθέτω ότι θα έχετε ακούσει για το τροχαίο στην Πέλλα: μπαμπάς, έγκυος μαμά και παιδάκι παρασύρθηκαν από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας οδηγός που τα ‘χε πιεί με αποτέλεσμα μπαμπάς και μαμά να διασωληνωθούν και το κυοφορούμενο έμβρυο να πεθάνει. Ένα παιδάκι δεν θα γεννηθεί και ένα άλλο μπορεί να μείνει ορφανό από μπαμπά και μαμά επειδή ένας επικίνδυνος αντικοινωνικός ήπιε τα ποτηράκια του πριν πιάσει το τιμόνι. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση (και ποιος ξέρει σε πόσες ακόμα) εκτός από το φυσικό υπάρχει και ηθικός αυτουργός που δεν είναι άλλος από την ελληνική πολιτεία.

Ελλάδα και νόμοι γύρω από τα τροχαία

Δεν ξέρω αν υπάρχουν πολλές χώρες στον κόσμο που μπορεί ένας πολίτης να συλλαμβάνεται 5 φορές να οδηγεί με το αλκοόλ στο αίμα του πάνω από το επιτρεπόμενο όριο και παρόλα αυτά να μην χάνει το δικαίωμα να ξαναπιάσει τιμόνι. Δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό ακριβώς το εντελώς παλαβό. Ο δολοφόνος του εμβρύου (και μπορεί και των γονιών) είχε συλληφθεί 5 φορές να οδηγεί έχοντας πιει περισσότερο αλκοόλ από όσο έπρεπε. Και καμία από τις τιμωρίες που του επιβλήθηκαν (πρόστιμο ή ολιγόμηνη αφαίρεση διπλώματος) δεν είναι η δια βίου απαγόρευση της οδήγησης.

Βλέπετε οι υπουργοί που καταρτίζουν τα νομοσχέδια και οι βουλευτές που τα υπερψηφίζουν δεν ήθελαν (και μέχρι στιγμής ακόμα δεν θέλουν) να στερήσουν από έναν επικίνδυνο συμπολίτη την δυνατότητα να σκοτώσει. Ήθελαν (και θέλουν) κάποιος που κατ’ εξακολούθηση οδηγεί μεθυσμένος (και κάποιος που έχει πιαστεί 5 φορές σε αλκοτέστ μάλλον δεν οδηγεί ποτέ ξεμέθυστος) να συνεχίσει να οδηγεί μέχρι να σκοτώσει.

Σύμφωνα με τον νόμο της ελληνικής πολιτείας (τον νόμο που κάποιος υπουργός πρότεινε, κάποιοι βουλευτές ψήφισαν και κανέναν δεν ενοχλεί) για να σου απαγορευθεί να ξαναοδηγήσεις δεν αρκεί να συλληφθείς περισσότερες από μια φορά έχοντας στο αίμα σου περισσότερο αλκοόλ από το επιτρεπόμενο. Πρέπει να συλλαμβάνεσαι να οδηγείς μεθυσμένος δύο φορές μέσα σε μια διετία. Δηλαδή αν συλλαμβάνεσαι να οδηγείς λιώμα κάθε τρία χρόνια μπορεί να τιμωρηθείς με πρόστιμα και προσωρινή αφαίρεση του διπλώματος αλλά σου δίνεται η δυνατότητα να επιστρέψεις στο τιμόνι μη και ξεμείνουν οι ελληνικοί δρόμοι από υποψήφιους δολοφόνους.

Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι στην Ελλάδα η ζωή μας κινδυνεύει ανά πάσα ώρα και στιγμή επειδή οι κυβερνήσεις αρνούνται να επιβάλλουν τον νόμο. Τώρα μαθαίνουμε ότι κινδυνεύουμε και από τον ίδιο τον νόμο ο οποίος επιτρέπει σε ανεύθυνους αντικοινωνικούς να παίρνουν στα χέρια τους το τιμόνι και να οδηγούν μέχρι να σκοτώσουν. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν σωζόμαστε από πουθενά πλην μια πτήσης που θα μας οδηγήσει σε μια άλλη χώρα. Κάπου που ο νόμος θα επιβάλλεται και δεν θα διευκολύνει την ελεύθερη δράση των υποψήφιων δολοφόνων. Και μπράβο του.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.