Ελλαδα

Πέθανε ο τραγουδιστής Κώστας Καρουσάκης

Γιατί είχε συνδεθεί με την παραγγελιά του Νίκου Κοεμτζή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε ο τραγουδιστής Κώστας Καρουσάκης

Kώστας Καρουσάκης: Πέθανε ο τραγουδιστής στα 80 του χρόνια 

Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Κώστας Καρουσάκης σε ηλικία 80 ετών. Την είδηση γνωστοποίησε η κόρη του και τραγουδίστρια, Ελένη Καρουσάκη με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

«Καλό παραδεισο πατέρα.ΜΑΧΗΤΗΣ μέχρι το τέλος!Σ’ΑΓΑΠΩ….» αναφέρει, αναρτώντας μια κοινή τους φωτογραφία.

Καλό παραδεισο πατέρα.ΜΑΧΗΤΗΣ μέχρι το τέλος!Σ’ΑΓΑΠΩ….:

Posted by Eleni Karousaki B on Sunday, September 15, 2024


Η ανάρτηση του στιχουρού και φίλου του εκλιπόντα, Ηλία Φιλίππου:

«Άλλη μια απώλεια για το λαϊκό τραγούδι. Έφυγε από κοντά μας ο Κώστας Καρουσάκης. Ένας σπουδαίος τραγουδιστής φίλος και συνεργάτης μου που στις δεκαετίες 1970-1990, μεσουρανούσε στην νυχτερινή διασκέδαση της Αθήνας, με δεκάδες λαϊκά τραγούδια τα πιο πολλά σε δικές του συνθέσεις.

Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές της αθηναϊκής νύχτας. Από το μαγαζί του, που άνοιξε το ’74 στις Τζιτζιφιές (σήμερα στη θέση του είναι το Theatro) πέρασαν πολλά μεγάλα ονόματα της εποχής, αλλά και νέοι τραγουδιστές που αργότερα έγιναν φίρμες. Δικό του μεγάλο σουξέ ήταν το “Βάλε μου να πιώ” (Αυτή η γυναίκα θα ‘ναι το φινάλε, μου/Βάλε να πιώ και ξανάβαλε μου) όπως και το “Μη μου τη χαλάς τη νύχτα”. Όταν τα τραγουδούσα γινόταν πανικός! Στο δεύτερο μέρος έκαναν παραγγελιές.

Για μια τέτοια παραγγελιά έγινε και ένα από τα πιο άγρια φονικά στην ιστορία της αθηναϊκής νύχτας, όταν ο Καρουσάκης την ώρα που τραγουδούσε το μοιραίο βράδυ στο νυχτερινό κέντρο “Νεράϊδα της Αθήνας” στην Αγ.Μελετίου, ο Κοεμτζής τραυμάτισε θανάσιμα τρία άτομα για μια παραγγελιά, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο. Είχαμε συνεργαστεί αρκετές φορές και δύο απ’ τα τραγούδια μας είχαν ακοστεί πολύ αρχές του ’80. “Ισοβίτης” (Να γινομουν ισοβίτης..στη γλυκειά τη φυλακή της) και “Έγκλημα καρδιάς”. Θερμά συλληπητήρια στην οικογενειά του και στην αγαπημένη μου φίλη και κόρη του Ελένη».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.