Ελλαδα

Viral βίντεο με «κόντρες» και επικίνδυνους ελιγμούς στην Παραλιακή

Συνελήφθησαν τρεις οδηγοί από την ΕΛΑΣ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Παραλιακή: Βίντεο με «κόντρες» και επικίνδυνους ελιγμούς - Συνελήφθησαν τρεις οδηγοί από την ΕΛΑΣ

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τα βίντεο που δείχνουν κόντρες μεταξύ αυτοκινήτων στην Παραλιακή που συνοδεύονται με επικίνδυνους ελιγμούς οδηγών.

Βίντεο που παρουσίασε ο Alpha δείχνει αυτοσχέδιους αγώνες στους οποίους οι οδηγοί προχωρούν σε άτυπους «αγώνες» παραμένοντας επικίνδυνοι τόσο για τους ίδιους όσο και για άλλους οδηγούς.

Να θυμίσουμε πως στο πλαίσιο των 2.654 ελέγχων που διενεργήθηκαν στην Αττική, συνελήφθησαν πέντε άτομα για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 805 παραβάσεις, εκ των οποίων ενδεικτικά 42 για μέθη, 34 για υπερβολική ταχύτητα, 25 για επικίνδυνους ελιγμούς και δεκατρείς για φωτεινούς σηματοδότες.

Τρεις συλλήψεις για κόντρες στην Παραλιακή

Τρεις οδηγοί συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για επικίνδυνη οδήγηση. Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ οι τρεις κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν να οδηγούν επικίνδυνα κατά μήκος της Λ. Βουλιαγμένης, από την περιοχή της Βούλας έως τη Γλυφάδα, πραγματοποιώντας αυτοσχέδιους αγώνες, με συνεχείς ελιγμούς.

Στους εν λόγω οδηγούς επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 18.300 ευρώ, αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας του κάθε οχήματος και η άδεια ικανότητας οδήγησης έκαστου οδηγού, ενώ λόγω συμπλήρωσης των προβλεπόμενων από το σύστημα ελέγχου της συμπεριφοράς των οδηγών (Σ.Ε.Σ.Ο.) πόντων, οι άδειες ικανότητας οδήγησής τους θα επαναχορηγηθούν κατόπιν εκπαίδευσης και επανεξέτασής τους.