Ελλαδα

Ανέβαζαν παράνομα άλογα σε φορτηγό χτυπώντας τα με taser - Η καταγγελία της «Helphorses Ymittos»

Σε βίντεο ακούγεται η κακοποίηση των ζώων - Όσα συνέβησαν σύμφωνα με την οργάνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άλογα στο Κορωπί: Τα ανέβαζαν παράνομα σε φορτηγό χτυπώντας τα με taser
Άλογα στο Κορωπί: Τα ανέβαζαν παράνομα σε φορτηγό χτυπώντας τα με taser © Isabela Kronemberger/ Unsplash

Άλογα στο Κορωπί: Τα ανέβαζαν παράνομα σε φορτηγό χτυπώντας τα με taser - Σε βίντεο ακούγεται η κακοποίηση των ζώων - Όσα συνέβησαν σύμφωνα με την «Helphorses Ymittos»

Μια ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία που αφορά στην κακοποίηση αλόγων και την παραλίγο εξαφάνισή τους, βλέπει τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας. Η καταγγελία αναφέρεται σε μια περίεργη απόπειρα μεταφοράς αλόγων από το Κορωπί προς την Μακεδονία με πλαστά έγγραφα, όπως αποδείχθηκε.

Σύμφωνα με την οργάνωση Helphorses Ymittos την περασμένη Κυριακή δέχτηκε κλήση πως στην οδό που βρισκόταν το κοπάδι περίπου 30 αλόγων βρίσκεται φορτηγό μεταφοράς και ξεκινά η διαδικασία μεταφοράς τους. Στο παρακάτω βίντεο ακούγεται η κακοποίηση των αλόγων, την στιγμή που προσπαθούν να τα φορτώσουν σε φορτηγό για να τα μεταφέρουν. Μάλιστα δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν teaser στα άλογα.

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΑΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΡΗΣΗ TAZER

Ευτυχώς οι εθελοντές έβαλαν μπροστά το δικό τους όχημα και εμπόδισαν την μεταφορά των αλόγων.

Η ανάρτηση της οργάνωσης Helphorses Ymittos για τη μεταφορά των αλόγων και την κακοποίησή τους:

«Ακόμα μία φορά, αναρωτιόμαστε τι άλλο πρέπει να συμβεί στα άλογα του Υμηττού αλλά και στην ομάδα μας έτσι ώστε ο εισαγγελέας να βρει τους αρμόδιους (με βάση την αυταπάγγελτη έρευνα του ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - THE GREEK OMBUDSMAN υπεύθυνη για τα ιπποειδή είναι η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (οι δήμοι είναι υπεύθυνοι για τα αδέσποτα ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ) να βρουν μία λύση για τα ΑΛΟΓΑ του Υμηττού -ανεπιτήρητα, αδέσποτα που παλιότερα ήταν δεσποζόμενα κακοποιημένα, άγρια … δεν μας ενδιαφέρει πως τα χαρακτήρισαν, μας ενδιαφέρουν τα ΖΩΑ και συγκεκριμένα αυτά τα άλογα!-
Να θυμίσουμε ότι έγιναν διάφορες συσκέψεις, προτείναμε τουλάχιστον δύο λύσεις, καταθέσαμε οικονομοτεχνικές μελέτες και πότε τελικά δεν πήραμε καμία απάντηση!
Η ομάδα μας βάλεται από παντού! Ιδρύτρια της ομάδας δέχτηκε ακόμα & επίθεση ξυλοδαρμού όταν ζητούσε πληροφορίες για το που θα μετέφεραν τα άλογα του Υμηττού!
Παρακαλούμε διαβάστε αναλυτικά παρακάτω
Το χρονικό της παράνομης μεταφοράς & κακοποίησης των αλόγων του Υμηττού | Κυριακή 8/9/24
Απογευματινή ώρα η ιδρύτρια της ομάδας δέχθηκε καταγγελία ότι φορτηγό αλόγων κατευθύνετε προς τα σημεία που βρίσκεται το απομακρυσμένο κοπάδι των περίπου 30 αλόγων. Λέμε περίπου γιατί από τα τέλη Μαΐου η ομάδα μας αναγκάστηκε να απέχει και δεν έχουμε καταγράψει τις γεννήσεις που έγιναν μέχρι σήμερα, διότι κάτοικος πρώην εθελόντρια δεν ακολουθούσε τον συντονισμό αλλά και έκανε ότι έκρινε με τις τροφές μας επειδή μας παραχωρούσε τότε αποθήκη δηλαδή αυτονομήθηκε, έπαιρνε πρωτοβουλίες ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ και ενάντια στην ευζωία των αλόγων που βρισκόντουσαν στο συγκεκριμένο σημείο.
Αμέσως μόλις φτάσαμε στο σημείο εθελοντές και άλλος κόσμος, φίλοι της ομάδας διαπιστώσαμε ότι όντως γινόταν φόρτωση αλόγων ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ!
Άρα, όλη μας αρχίσαμε να καταγράφουμε από διάφορα σημεία εκτός της οικίας μέχρι να έβγαινε το φορτηγό.
Φυσικά, είχαμε καλέσει την αστυνομία πριν καν φτάσουμε στο σημείο αλλά λόγω της έκτακτης ανάγκης η ιδρύτρια μίλησε με την κτηνιατρική υπηρεσία της Περιφέρειας όπου την διαβεβαίωσαν ότι δεν ήταν ενήμερη και δεν είχαν εκδόσει πρόσφατα κάποια άδεια διακίνησης κτλ.
Άρα, αρχικά συνειδητοποιήσαμε ότι τα άλογα φορτώνονται προς άγνωστη κατεύθυνση και χωρίς έγγραφα.
Περιμένοντας την αστυνομία, συνεχίσαμε να καταγράφουμε όλοι στα κινητά μας και αποφασίσαμε να κλείσουμε τον δρόμο σε περίπτωση που το φορτηγό έβγαινε και δεν είχε φτάσει το περιπολικό.
Μόλις βγήκε το φορτηγό το ακινητοποιήσαμε.
Ζητήσαμε τα έγγραφα μεταφοράς των αλόγων και αν φέρουν microchip.
Δεν μας έδειξαν κανένα έγγραφο!
Ζητήσαμε να μας πουν ποιος είναι ο εντολέας.
Μας απάντησαν ότι ο εντολέας ήταν η κυρία . Ωστόσο, η κυρία ΑΦΑΝΤΗ!
Ζητήσαμε να μας πουν τον τόπο προορισμού…η απάντηση του οδηγού ήταν ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
Ποιο υπουργείο; Τι σχέση έχει το υπουργείο;
Στη συνέχεια το φορτηγό έκανε πίσω για να μην κλείνουμε το δρόμο και τότε ο οδηγός άνοιξε την ράμπα και έβγαλε τα άλογα!
Ένα από αυτά έφυγε ελεύθερο με μεγάλο σχοινί στο λαιμό…
Συνέχισε να λέει ότι το υπουργείο γνώριζε αλλά και η περιφέρεια!
Ζητήσαμε να μάθουμε ποιος θα πλήρωνε το έξοδο της μεταφοράς των εννέα (9) αλόγων…ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!
Η αστυνομία έφθασε και κατευθυνθήκαμε όλοι στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.
Η καταγγελία έγινε ωστόσο κανείς μας δεν είχε δει όλα τα βίντεο που είχαμε συγκεντρώσει όλοι οι εθελοντές και μάρτυρες διότι επικρατούσε ένας πανικός.
Συγκεντρώσαμε όλο το υλικό από όλες τις συσκευές και διαπιστώσαμε ότι εκτός από τα μαστιγώματα που δεν γνωρίζουμε αν ήταν πάνω στα ζώα γιατί δεν είχαμε καλή ορατότητα εντός της οικίας, ότι χρησιμοποιούν TASER (παράνομο για οποιαδήποτε χρήση, θεωρείται όπλο)
Φυσικά, κάναμε συμπληρωματική καταγγελία και για κακοποίηση αλόγων προς όλους τους εμπλεκόμενους!
Όταν λοιπόν η ιδρύτρια μαζί με δύο εθελοντές πήγε στο σημείο του συμβάντος να κάνουν καταμέτρηση των αλόγων, να δουν αν η κυρία εξακολουθεί να έχει εντός της κατοικίας άλογα (φαίνεται λόγω του ότι είναι υπερυψωμένο σε κάποια σημεία) και να τα ταΐσουν, διαπιστώσαμε ότι συνέχισε να έχει κλεισμένα κάποια άλογα.
Την ώρα που μετρούσαμε, περίπου στα 100 μέτρα απόσταση απο την κατοικία η κυρία ήρθε στο σημείο, απειλούσε, συκοφαντούσε, έβριζε και στο τέλος η ιδρύτρια δέχθηκε και επίθεση σωματικής βίας.
Καθόλη τη διάρκεια η κυρία έλεγε ότι θα μιλήσει με την Περιφέρεια κ θα μάθει πληροφορίες για την Help Horses, ότι ήταν ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ και ότι ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΤΙΝΑΞΟΥΝ!!!!
Τι είδους γνωριμίες με πολιτικά πρόσωπα έχει η κυρία που απειλή την ιδρύτρια της ομάδας;
Και ποια είναι αυτά;
Μήπως η μεταφορά πήγε να γίνει παράνομα για να κατηγορηθεί η HELP HORSES εφόσον ένα από τα άλογα ήταν ταυτοποιημένο λόγω χειρουργικού ευνουχισμού με τη σύμβαση που έχει υπογράψει η HELP HORSES με την περιφέρεια αττικής για τις στειρώσεις;;;
Ποιοι θέλουν να ξεφορτωθούν όπως-όπως τα άλογα του Υμηττού;;;
Να τονίσουμε ότι πέρα από την οικονομική κάλυψη των 35 χειρουργικών ευνουχισμών (στειρώσεις) μέχρι και σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία άλλη βοήθεια από την Περιφέρεια Αττικής.
Πληροφορίες & ενημέρωση για την εξέλιξη στις official σελίδες της HELP HORSES στα social αλλά και μέσω του λατρεμένου μας Νεκτάριου από το Athens Happy House ο οποίος είναι δίπλα μας σε όλο αυτό που περνάμε εδώ και ένα χρόνο τώρα για να καταφέρουμε να διασώσουμε τα πάνω από 100 άλογα του Υμηττού!»

⚠️⚠️⚠️Ακόμα μία φορά, αναρωτιόμαστε τι άλλο πρέπει να συμβεί στα άλογα του Υμηττού αλλά και στην ομάδα μας έτσι ώστε ο...

Posted by Help Horses Ymittos on Saturday, September 14, 2024

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.