Ελλαδα

«Κοιμόμουν στο γρασίδι» - Οι πρώτες δηλώσεις του 78χρονου που είχε εξαφανιστεί στην Κωνσταντινούπολη

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τον 78χρονο που εξαφανίστηκε στην πλατεία Ταξίμ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Κωνσταντινούπολη: Τα πρώτα λόγια του 78χρονου που είχε εξαφανιστεί - Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για 78χρονο που εξαφανίστηκε στην πλατεία Ταξίμ

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση εξαφάνισης του συνταξιούχου οικοδόμου από τα Σέρβια Κοζάνης, ενώ βρισκόταν σε εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 78χρονος εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής (13.9) και είναι καλά στην υγεία του. Τα ίχνη του ηλικιωμένου άνδρα είχαν χαθεί πριν από 9 ημέρες στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε μεταβεί μαζί με άλλους πολίτες για εκδρομή από την Κοζάνη.

«Κοιμόμουν στο γρασίδι» - Οι πρώτες δηλώσεις του 78χρονου που είχε εξαφανιστεί στην Κωνσταντινούπολη

Όπως υποστηρίζει ο γιος του, λόγω των υπερβολικών χρεώσεων περιαγωγής στην Τουρκία είχε κλείσει και το κινητό του άνδρα, γεγονός που δυσκόλευε ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες για τον εντοπισμό του.

«Κοιμόμουν στο γρασίδι... Δυσκολευόμουν να συνεννοηθώ, λόγω γλώσσας...» ήταν τα πρώτα λόγια του 78χρονου Έλληνα που χάθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

«Πήγαινα και έδινα το ''παρών'' κάθε μέρα σε ένα αστυνομικό τμήμα ή σε έναν αστυνομικό που ήταν έξω, από αυτούς που γυρνούσαν στην πόλη. Δεν καταλάβαιναν τι έλεγα, δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε», περιέγραψε μετά την περιπέτειά του.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας διευκρίνισε ότι σήμερα τον αναγνώρισε κάποιος οδηγός ταξί, ο οποίος τον πήγε σε κάποιο καφέ και από το καφέ πήραν τηλέφωνο στο ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης.

Ο κ. Κούτρας χαρακτήρισε τη συνεργασία με τη τουρκική αστυνομία «όχι απλώς άψογη, αλλά περισσότερο από άψογη» γιατί, όπως σημείωσε, «παρακολουθούσαμε τα βήματα του κυρίου Παπαδημητρίου διαρκώς, αλλά ήταν η φυσική του κατάσταση τόσο καλή που δεν μπορούσαμε να τον φτάσουμε και να φτάσουμε σε ένα σημείο να δούμε πού πραγματικά τέλειωνε την ημέρα του».

Στις 5 Σεπτεμβρίου, απογευματινές ώρες, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου αποχώρησε από κατάστημα εστίασης στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, όπου βρισκόταν με το γκρουπ, με προορισμό το ξενοδοχείο στην ίδια περιοχή στο οποίο διέμενε προσωρινά, όμως δεν έφτασε ποτέ τον προορισμό του και παρέμεινε αγνοούμενος επί εννέα ημέρες.