Ελλαδα

Σχολή Παναγιωτόπουλου: Ένα Ελληνικό Εκπαιδευτήριο υψηλού επιπέδου

Το σύγχρονο σχολείο με ιστορία από το 1891

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου: Επενδύοντας σε σύγχρονα προγράμματα σπουδών και στη συναισθηματική καλλιέργεια των παιδιών

«Η παιδεία έχει χρέος να προσφέρει στην κοινωνία και στο έθνος ανθρώπους με ανοιχτό μυαλό […] και εφοδιασμένους με όλα όσα η τροπή των καιρών απαιτεί». - Ι.Μ.Παναγιωτόπουλος, «Ισομοιρία. Ελληνικά, Αρχαία και Νέα», εφημ. Ελευθερία, 10/9/1961.

Η Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, με ιστορία που διαπερνά 3 αιώνες (έτος ίδρυσης το 1891), είναι ένα σύγχρονο σχολείο με διεθνή προσανατολισμό, που δεν φοβάται τις εκπαιδευτικές προκλήσεις. Στρατηγικός στόχος της Σχολής είναι η γνωστική και συναισθηματική καλλιέργεια των παιδιών, καθώς και η διάπλαση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, ικανών να δραστηριοποιηθούν σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον και να διεκδικήσουν θέσεις με διεθνείς προοπτικές. Οι μαθητές μαθαίνουν να αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους, να αγαπούν τη γνώση και να αντιλαμβάνονται τη θέση τους ως πολίτες του κόσμου. 

Η Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου επενδύει σε ένα υψηλού επιπέδου Πρόγραμμα Σπουδών, που διαρκώς ανανεώνεται, εμπλουτίζεται και προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της εποχής και στις ανάγκες της εκάστοτε βαθμίδας. 

Κύρια χαρακτηριστικά του προγράμματος αυτού είναι:

• το δίγλωσσο – ελληνικό και αγγλικό – πρόγραμμα που ξεκινά από τον Παιδικό Σταθμό και συνεχίζεται στις υπόλοιπες βαθμίδες με τη διδασκαλία της αγγλικής ως Additional Language (EAL),

• ο εμπλουτισμός του ελληνικού προγράμματος

• το ενισχυμένο πρόγραμμα διδασκαλίας των γαλλικών και των γερμανικών, ως πρώτης ξένης γλώσσας

• το Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

• το Πρόγραμμα της Τριπλής Επιλογής, για όσα παιδιά επιθυμούν πανεπιστημιακές σπουδές στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων, και το Πρόγραμμα International A-Levels για τα παιδιά που επιθυμούν να σπουδάσουν απ’ ευθείας στο εξωτερικό.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν το εκπαιδευτικό προφίλ της Σχολής και υλοποιούνται σε ένα περιβάλλον παιδαγωγικά φιλικό και οικείο, οικοδομώντας αρχές και αξίες θεμελιώδεις για τη μετέπειτα ζωή των μαθητών. Παράλληλα, η μαθητική ζωή πλαισιώνεται με ένα πλήθος δράσεων, διεθνών εκπαιδευτικών επισκέψεων, διαγωνισμών και απογευματινών δραστηριοτήτων. Για τις διεθνείς προοπτικές του προγράμματός της και για τις συνεχείς συνεργασίες με σχολεία του εξωτερικού, η Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου έχει βραβευθεί με το International School Award του British Council.