Ελλαδα

Δικηγόρος Απόστολου Λύτρα: Απολαμβάνει την ελευθερία του - Σκοπός του να επανορθώσει

«Πιθανότατα θα επιστρέψει στο δικηγορικού του γραφείο», λέει ο κ. Πανταζής

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απόστολος Λύτρας
Δικηγόρος Απόστολου Λύτρα: Απολαμβάνει την ελευθερία του © ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/EUROKINISSI

Απόστολος Λύτρας: Ο δικηγόρος του ποινικολόγου για την αποφυλάκισή του

Ο δικηγόρος του Απόστολου Λύτρα, Πέτρος Πανταζής, μίλησε σήμερα (13.9) στο Action 24 για την αποφυλάκιση του ποινικολόγου, υπογραμμίζοντας ότι «σκοπός του Απόστολου Λύτρα είναι να επανορθώσει για αυτό που έγινε».

Ο δικηγόρος του Απόστολου Λύτρα επεσήμανε ότι ο πελάτης του απολαμβάνει την ελευθερία του και σκοπός του είναι να επανορθώσει. «Η υπόθεση του κυρίου Λύτρα εκρίθη από το δικαστικό συμβούλιο ως ένα έγκλημα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, αντίθετα μετέτρεψε την κατηγορία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη ήταν και η θέση της υπερασπίσεως από την αρχή. Η μεταμέλεια και η συγγνώμη του κυρίου Λύτρα δεν αλλάζει».

«Δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με αυτό που είπε ο κύριος Λύτρας από την πρώτη ημέρα. Σκοπός του είναι να επανορθώσει αυτό που έγινε. Αυτό που άλλαξε με την πάροδο του χρόνου είναι η μετατροπή του νομικού χαρακτηρισμού. Αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι η πρόθεση και η επιθυμία του κ. Λύτρα να διορθώσει αυτό που έκανε», είπε ο κ. Πανταζής και σημείωσε ότι πιθανότατα ο Απόστολος Λύτρας να επιστρέψει στο δικηγορικό του γραφείο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d44z2540al9t)

Απόστολος Λύτρας: Οι όροι που του επιβλήθηκαν 

Οι δικαστές ακολούθησαν τη σχετική εισαγγελική πρόταση και μετέτρεψαν την αρχική κατηγορία της ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης (κακούργημα) σε ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη από πρόθεση, που διώκεται ως πλημμέλημα. Ως εκ τούτου το δικαστικό συμβούλιο αίρει την προσωρινή κράτηση του γνωστού ποινικολόγου και αναμένεται η αποφυλάκισή του με όρους.

Σημειώνεται πως την αποφυλάκιση -με περιοριστικούς όρους- του Απόστολου Λύτρα είχε ζητήσει και η Σοφία Πολυζωγοπούλου. Η δικηγόρος φέρεται να ζήτησε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με την αποφυλάκισή του υπό όρους, με γνώμονα το συμφέρον της ανήλικης κόρης τους.

Οι όροι που επιβάλλονται στον Απόστολο Λύτρα είναι οι εξής:

  • Απαγόρευση προσέγγισης της συζύγου και της οικίας της σε απόσταση μικρότερης των 100 μέτρων.
  • Απαγόρευση επικοινωνίας άμεσα ή έμμεσα με χρήση τεχνικών μέσων ή μέσω τρίτων προσώπων. Επιτρέπεται μόνο η επικοινωνία για θέματα που αφορούν το ανήλικο τέκνο μέσω δικηγόρων.
  • Σε περίπτωση άσκησης επικοινωνίας με το παιδί η παράδοση και η παραλαβή από τη σύζυγο ή άτομο που έχει εξουσιοδοτήσει η σύζυγος θα λαμβάνει χώρα έξωθεν του ΑΤ της κατοικίας της συζύγου ενώ κατά την παράδοση και παραλαβή δεν θα μπορεί ο κατηγορούμενος να απευθύνεται στο πρόσωπο που συνοδεύει το τέκνο.
  • Να συμμετάσχει σε συμβουλευτικό-θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού κέντρου Αλληλεγγύης.
Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d44z2540al9t)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.