Ελλαδα

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα δεν ακυρώνει την συναυλία «Γέφυρες» που ζητούσε η Παλαιστινιακή Παροικία

Συμμετέχει μια Ισραηλινή και μια Παλαιστίνια

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ευανθία Ρεμπούτσικα

Ευανθία Ρεμπούτσικα: Δεν ακυρώνει συναυλία με τη συμμετοχή μιας Ισραηλινής και μιας Παλαιστίνιας 

H Eυανθία Ρεμπούτσικα δεν έκανε δεκτό το αίτημα της Παλαιστινιακής παροικίας είχε ζητήσει να ακυρωθεί η συναυλία στις 4 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού με την Ισραηλινή καλλιτέχνιδα Γιασμίν Λεβί την Παλαιστίνια ομότεχνή της, Μίρα Αγουάντ και την Ελληνίδα Χριστίνα Πουλίτση.

«Η συναυλία «Γέφυρες» είναι αφιερωμένη στην ειρήνη, την αλληλεγγύη και την αδελφότητα ανάμεσα στους λαούς. Και γι’ αυτό δεν συντρέχει κανένας λόγος ακύρωσης. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα με τη μέχρι σήμερα πορεία της έχει δείξει ποια είναι και τι πρεσβεύει. Αλλά η μουσική είναι μουσική υπηρετεί την Τέχνη, όχι την Πολιτική» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση η οποία επισημαίνει επίσης ότι «σε έναν κόσμο που πλήττεται από συγκρούσεις, καταπίεση και αδικία, η ανάγκη να δημιουργήσουμε αυτές τις γέφυρες γίνεται ακόμη πιο επιτακτική».

Η επιστολή της Ευανθίας Ρεμπούτσικα

«Αγαπητέ κ. Ελ Σαΐν,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την ευγενική σας επιστολή και τα εγκάρδια σας λόγια. Είναι μεγάλη τιμή να λαμβάνω ένα τόσο συγκινητικό μήνυμα από την Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος, και εκτιμώ βαθιά τον σεβασμό που εκφράζετε για την τέχνη και την προσφορά της μουσικής.

Η μουσική, όπως και κάθε μορφή τέχνης, έχει τη μοναδική ικανότητα να μιλάει στις ψυχές των ανθρώπων, ανεξαρτήτως θρησκείας, εθνικότητας ή πολιτικών πεποιθήσεων. Ενώνει φωνές που, ίσως υπό άλλες συνθήκες, δεν θα μπορούσαν να συναντηθούν, και δημιουργεί ένα αρμονικό σύνολο που αποδεικνύει πως η αγάπη ξεπερνά τα όρια που συχνά εμείς οι ίδιοι επιβάλλουμε.

Όπως και εσείς επισημαίνετε, η μουσική – και η τέχνη γενικότερα – είναι το μέσο που μπορεί να ενώνει τις ψυχές και να δημιουργεί έναν χώρο για κατανόηση και συνεργασία. Σε έναν κόσμο που πλήττεται από συγκρούσεις, καταπίεση και αδικία, η ανάγκη να δημιουργήσουμε αυτές τις γέφυρες γίνεται ακόμη πιο επιτακτική.

Η τέχνη μας, η μουσική μας, είναι η γέφυρα που μπορεί να ενώνει τους ανθρώπους, να φέρνει κοντά τις καρδιές τους και να απαλύνει τον πόνο. Ας τη χρησιμοποιήσουμε για το ανώτερο καλό. Ελπίζω λοιπόν ειλικρινά, πως με τη συνεργασία όλων μας, θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα μέλλον όπου οι φωνές της ειρήνης, της συμφιλίωσης και της αγάπης θα είναι πιο δυνατές από αυτές του μίσους και της σύγκρουσης.

Με αυτήν την πίστη, ελπίζω πως θα μπορέσουμε να εργαστούμε όλοι μαζί για έναν κόσμο όπου η ανθρωπότητα θα υπερισχύει της διαίρεσης, και όπου η αλήθεια της τέχνης θα γεφυρώνει τα κενά που οι συγκρούσεις αφήνουν πίσω τους.

Με εκτίμηση και σεβασμό
Ευανθία Ρεμπούτσικα»

Η εταιρεία παραγωγής PurePer»

Η επιστολή της Παλαιστινιακής Παροικίας

Η Παλαιστινιακή παροικία είχε ζητήσει «από τους καλλιτέχνες να ακυρώσουν τη συναυλία ή να την αφιερώσουν στην ειρήνη και στον παλαιστινιακό λαό». «Γέφυρες χτίζονται μεταξύ χωρών που αγαπούν την ειρήνη και όχι με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, το οποίο επιθυμεί να εξοντώσει ολόκληρο τον παλαιστινιακό λαό από το 1948. Εδώ και 76 χρόνια, ο παλαιστινιακός λαός αντιμετωπίζει εθνοκάθαρση από το κράτος απαρτχάιντ, το οποίο καθημερινά δείχνει ότι δεν επιθυμεί ειρήνη. Ζητάμε από τους καλλιτέχνες να ακυρώσουν τη συναυλία ή να την αφιερώσουν στην ειρήνη και στον παλαιστινιακό λαό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα δεν ακυρώνει την συναυλία «Γέφυρες» που ζητούσε η Παλαιστινιακή Παροικία

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.