Ελλαδα

Η κακοκαιρία Boris δεν θα προκαλέσει επικίνδυνα φαινόμενα στη χώρα

Τι αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ σε ανάρτησή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καιρός, πρόγνωση καιρού, καιρός σήμερα, βροχές, καταιγίδες
© Eurokinissi/Μιχάλης Καραγιάννης

Καιρός - Κολυδάς: Η πρόγνωση για την κακοκαιρία Boris - Τι αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ σε ανάρτησή του

Καθησυχαστικός ήταν σε ανάρτησή του στο Χ ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, αναφορικά με την κακοκαιρία Boris.

Συγκεκριμένα, ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει πως η κακοκαιρία αυτή «δεν μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνα φαινόμενα στη χώρα μας».

Σύμφωνα με την ανάρτησή του «ωστόσο χρειάζεται μια σχετική εγρήγορση στα βορειοδυτικά όπου υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι ισχυρά».

«Η ΕΜΥ παρακολουθεί την εξέλιση και σε γενικές γραμμές θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά βόρεια με αρκετές βροχές και καταιγίδες. Δεν θα λέγαμε πάντως την έκφραση "έρχεται νέα κακοκαιρία"» καταλήγει ο διευθυντής της ΕΜΥ.

Όλη η ανάρτηση Κολυδά για την κακοκαιρία Boris

⛈️⛈️O BORIS ΑΛΛΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ...

✅Η κακοκαιρία #Boris της Κεντρικής Μεσογείου οφείλεται σε ένα χαμηλό που γεννιέται στον Κόλπο της Γένοβας και κινείται ανατολικά , επηρεάζοντας την Ιταλία και τα Βορειοδυτικά Βαλκάνια με ισχυρές καταιγίδες, costal events και ενισχυμένους ανέμους (σε επίπεδα πορτοκαλί συναγερμού)

✅Το σύστημα αυτό δεν μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνα φαινόμενα στη χώρα μας, ωστόσο χρειάζεται μια σχετική εγρήγορση στα βορειοδυτικά όπου υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι ισχυρά.

Η ΕΜΥ παρακολουθεί την εξέλιση και σε γενικές γραμμές θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά βόρεια με αρκετές βροχές και καταιγίδες. Δεν θα λέγαμε πάντως την έκφραση " 'έρχεται νέα κακοκαιρία".

🔥Προσοχή χρειάζεται στην περιοχή μας λόγω των ενισχυμένων δυτικών ανέμων κυρίως στα δυτικά , που αυξάνουν την επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.