Ελλαδα

Κακοκαιρία Atena: Άνοιξαν οι ουρανοί για λίγη ώρα στην Αττική - «Ποτάμια» οι δρόμοι

Επελαύνει το φαινόμενο - Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία Atena: Άνοιξαν οι ουρανοί για λίγη ώρα στην Αττική
Κακοκαιρία Atena: Άνοιξαν οι ουρανοί για λίγη ώρα στην Αττική © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Κακοκαιρία Atena: Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική - Επελαύνει το φαινόμενο - Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Έντονα καιρικά φαινόμενα βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη την επικράτεια, λόγω της κακοκαιρίας Atena. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, επικαιροποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης (10/9) το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Πολλοί δρόμοι στο κέντρο της πόλης και στη Δυτική Αττική πλημμύρισαν ελέω Atena, ενώ η Πυροσβεστική. έχεο δεχθεί 51 κλήσεις για την Αττική κυρίως από περιοχές του δήμου Αθηναίων (Πατήσια- Κυψέλη) αλλά και από Ψυχικό και Γαλάτσι. Από αυτές, οι 34 κλήσεις είναι για αντλήσεις υδάτων, οι 8 για κοπές δέντρων και οι 9 για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες.

Οι δρόμοι στην Αττική λίγο μετά τις 17:30, έγιναν «ποτάμια» με την κακοκαιρία «Atena» να κάνει την εμφάνισή της με ισχυρές βροχοπτώσεις αρχικά στα δυτικά, ενώ τα φαινόμενα επεκτάθηκαν σταδιακά σε όλες τις περιοχές της περιφέρειας.

Μεγάλη πλημμύρα σημειώθηκε στους Αμπελόκηπους, με τα αυτοκίνητα να «χάνονται» κάτω από το νερό, ενώ στο Γαλάτσι τα ορμητικά νερά εγκλώβισαν επιβάτες στο λεωφορείο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d42q92b0istt)

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d42rhicv8n6p)

Φωτογραφίες από το πέρασμα της κακοκαιρίας Atena στην Αττική

Η κακοκαιρία Atena «χτύπησε» την Αττική
Η κακοκαιρία Atena «χτύπησε» την Αττική © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Η κακοκαιρία Atena «χτύπησε» την Αττική
Η κακοκαιρία Atena «χτύπησε» την Αττική © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Η κακοκαιρία Atena «χτύπησε» την Αττική
Η κακοκαιρία Atena «χτύπησε» την Αττική
Η κακοκαιρία Atena «χτύπησε» την Αττική
Η κακοκαιρία Atena «χτύπησε» την Αττική © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Η κακοκαιρία Atena «χτύπησε» την Αττική
Η κακοκαιρία Atena «χτύπησε» την Αττική © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Η κακοκαιρία Atena «χτύπησε» την Αττική
Η κακοκαιρία Atena «χτύπησε» την Αττική © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Η κακοκαιρία Atena «χτύπησε» την Αττική
Η κακοκαιρία Atena «χτύπησε» την Αττική © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Μπαράζ μηνυμάτων του 112 για την κακοκαιρία Atena

Ήχησε το 112 το απόγευμα της Τρίτης (10.9) σε 6 περιοχές λόγω της κακοκαιρίας «ATENA» που επελαύνει στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 λόγω της κακοκαιρίας «ATENA» σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Θάσο Σαμοθράκη, Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο. Έντονη είναι η βροχόπτωση και στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στα βορειοανατολικά προάστια. Η κακοκαιρία σφυροκοπά επίσης την Εύβοια με ισχυρές καταιγίδες.

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας, από τις πρώτες βραδινές ώρες σήμερα 10/09/2024 έως τις προμεσημβρινές ώρες αύριο 11/09/2024. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών» αναφέρει το μήνυμα που εστάλη σε 6 περιοχές της χώρας.

Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης.

Τα φαινόμενα που προκαλεί η κακοκαιρία Atena θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται:

  • Μέχρι τις βραδινές ώρες της Τρίτης στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια (κυρίως στα βόρεια). Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα έντονα.
  • Από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες της Τρίτης και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης στην ανατολική Μακεδονία προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα.
  • Από το βράδυ της Τρίτης έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα τη νύχτα της Τρίτης και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης στη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου (Θάσος, Σαμοθράκη, Αγ. Ευστράτιος και Λήμνος) προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα έντονα.

Τα σχολεία που δε θα ανοίξουν την Τετάρτη λόγω της κακοκαιρίας Atena

Υπό τον φόβο ακραίων φαινομένων η σχολική χρονιά σε αρκετές περιοχές θα ξεκινήσει με μία ημέρα καθυστέρηση μετά και από εισήγηση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός την Τετάρτη στις σχολικές μονάδες που βρίσκονται στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ενώ σχετική ενημέρωση υπάρχει και για τα σχολεία στη Λήμνο.

Έτσι, η έναρξη της σχολικής χρονιάς και ο αγιασμός μεταφέρεται κατά μια ημέρα, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

«Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Έχοντας υπόψη το επικαιροποιημένο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για την Περιφέρεια ΑΜΘ, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

για αύριο Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων κατά μια ημέρα, σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι προγραμματισμένοι αγιασμοί μεταφέρονται για την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024.

Ο Περιφερειάρχης ΠΑΜΘ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ»

Η ανακοίνωση του Δήμου Λήμνου

Σας γνωρίζουμε ότι, με την υπ’ αριθμ. 230/2024 απόφαση της Δημάρχου Λήμνου κ. Ελεονώρας Γεώργα και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια, αναστέλλεται η λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των ειδικών σχολείων του Δήμου Λήμνου, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024, καθώς αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Ειδικότερα, με βάση την πρόβλεψη της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου για επικράτηση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (ισχυρές βροχές και καταιγίδες) στην περιοχή μας μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης και για την προστασία μαθητών, διδασκόντων και λοιπού προσωπικού, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και οι σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη 11-09- 2024. Οι τελετές Αγιασμού θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 12-09-2024, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.